Hjemmebagte pitabrød

1.6K

Store, luftige hjemmebagte pitabrød er bare super lækre og når du først en gang er begyndt at bage dine egne pitabrød, så er det virkelig svært at gå tilbage til de købte.

Denne her opskrift er en af de hurtige, så den tager kun ca. 2 timer. Ikke al brød behøver at være langtidshævet og disse pitabrød er jeg meget tilfedse med 😉

Jeg har et bagestål, som jeg bruger flittigt, men det er ikke et must for at bage gode pitabrød. Du skal dog muligvis enten skrue lidt højere op for varmen eller tilpasse bagetiden med et par minutter.

I opskriften bruger jeg bageenzymer. Det er simpelthen nogle enzymer, der hjælper med at gøre børdet lidt mere saftigt og forlænger dets holdbarhed. Det er efterhånden blevet så almindeligt at jeg kan finde det i min lokale superbrugs.

Opskriften svaret til 8 store pitabrød. Brødene kan holde sig i en pose i et par dage (især hvis du bruger bageenzym), men de kan med fordel også fryses. Så har du til en anden god gang 🙂

Fyldet kan være alt hvad du har lyst til som fx oksekebab med blandet grønt, syltede rødløg, hjemmelavede semidried tomater og hvidløgsdressing.

Hjemmebagte pitabrød

Hurtige skønne pitabrød, der er velegnede til at fryse.
Antal 8 store pitabrød
Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 1 time 20 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter

Udstyr

  • 1 bagestål hvis du har det!

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 4,5 dl lunken vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk bageenzym kan udlades
  • 1 spsk olivenolie
  • 600-650 g hvedemel 00 eller manitoba

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet og tilsæt salt, sukker, bageenzym og olivenolie.
  • Tilsæt herefter mel og ælt dejen godt (meget gerne på selve køkkenbordet). Dejen skal kunne slippe bordet, men også kun lige.
  • Sæt til hævning med et klæde over i en time.
  • Forvarm ovnen til 250 grader med dit bagestål inde i ovnen. Hvis du ikke har et bagestål og din ovn kan komme højere op, så skru op til 275.
  • Del din dej i 8 stykker (de burde veje ca 130 g pr. stk.) og form dem til kugler. Lad dem hæve i 15 minutter under klæde.
  • Rul de første 4 kugler ud. De skal dække en hel bageplade. Kom dem på bagepapir og lad dem efterhæve i 5 minutter (og kun 5 minutter!).
  • Bag pitabrødene i den varme ovn i 4-6 minutter. Brødene skal blive store og luftige og få lidt farve, men ikke mere end det. Hold øje med dem.
  • Gentag med de resterende 4, mens første brød køler lidt af en på en rist.
  • Hold brødene lune og saftige med et klæde henover dem, indtil det er tid til at spise.
Ret: Bagværk, Tilbehør
Køkken: Dansk, Europæisk, Græsk
Keyword: Billig mad, Hjemmelavet streetfood

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk