Tyrkisk brød (Ramadan Pide)

2.2K

Jeg bliver altid fristet, når jeg ser at min lokale tyrkiske grønthandler har de her lækre og lidt søde brød med masser af nigellafrø på. De er bare så gode til alt fra meze og tapas til supper og gryderetter.

Brødene er bedst på selve dage, men hvis du pakker dem ind i et viskestykke, så er de også stadig gode dagen derpå.

Denne opskrift kan du bage enten som et stort brød eller 4 mindre. Bagetiden vil være den samme.

Ideen med at lave mønster i brødet er sådan set at det skal gøre det lettere at dele, når det bliver bagt som et stort brød og hvis du vælger at gøre det, så er det en god ide at lave mønsteret symetrisk. Jeg ved reelt ikke hvor nødvendigt det er, når man bager det som 4 små brød, men det føltes bare forkert ikke at gøre det 😂

I min lykkelige uvidenhed, så har jeg altid bare kaldt det for tyrkisk brød og internettet havde et par forskellige navne, så jeg spurgte min tyrkiske ven og han fortalte mig at det er Pide (selvom de der pizzabåde også bliver kaldt Pide) og hvis det skal være meget præcist, så er det Ramadan Pide, da disse brød ofte bliver bagt til Ramadan. Se, så blev vi alle sammen lidt klogere 🙂

Min tyrkiske ven sværger for øvrigt også til at brødene er bedst med sesam og det er bestemt også godt, men jeg har en ting for nigellafrø, så jeg hælder kraftigt den vej. Mange vælger at bruge en kombination.

Tyrkisk brød (Ramadan Pide)

Lækre små tyrkiske brød, der er helt perfekte til meze, tapas, gryderetter og supper.
Antal 4 stk.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 45 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 1 dl varmt vand
  • 1 dl mælk
  • 15 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 350 g hvedemel
  • 2 spsk olie
  • sammenpisket æggeblomme til pensling mælk kan også bruges
  • sesamfrø og/eller nigellafrø

Sådan gør du

  • Bland vand op mælkn i en skål. Vandet må gerne være meget varmt, så du ender med en lillefingerlun væske. Opløs gæren i væsken.
  • Tilsæt sukker, salt, æg, hvedemel og olie og ælt indtil du har en blank og smidig dej.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 30 minutter.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord, ælt den let igennem og del i 4.
  • Form de 4 dele til kugler og press dem til flade runde brød med 2 cm højde. Lad brøddene efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Forvarm ovnen til 235 grader (alm. ovn)
  • Tryk et mønster med fingrene (du kan også bruge en klejnesporer et at lave mønsteret). Pensl brødene med sammenpisket æggeblomme og drys med sesam- og nigellafrø.
  • Bag brødene i ca 10 minutter, indtil overfladen er gylden og brødene er gennembagt.
  • Lad brødene afkøle på ovnristen før servering.
Ret: Bagværk
Køkken: Middelhavet, Tyrkisk
Keyword: Meze, Suppe, Tapas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk