Jeg er stor fan af klassisk moussaka, men jeg faldt over denne lidt mere fedtfattige udgave og tænkte at det da ikke kunne skade at prøve den. Ganske rigtig skadet det mig ikke det mindste. Den smagte faktisk rigtig dejligt og er endnu et dejligt alternativ til den klassiske kødsovs. Man kan sagtens spise pasta/ris/kartofler til denne ret i stedet for aubergine bundene, men prøv aubergine bundene først 😉
Den her opskrift er til 4 pers.
Ingredienser
2 auberginer
2 æg + 2 spsk koldt vand
100 g rasp
2 gulerødder
250 g champignoner
2 courgetter/squash
1 løg
2-3 fed hvidløg
2 tsk olivenolie
500 g hakket oksekød 8-12 %
1 spsk oregano
Evt. 1 tsk rosmarin
2 tsk timian
1-2 tsk muskatnød
1 dåse hakkede, flåede tomater
salt og friskmalet peber efter smag
Tilbehør:
2½ dl yoghurt
Ca. 80 g blandet salat
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 240 grader og dæk en bageplade med bagepapir. Skær auberginerne i skiver på ca. 1 cm. Pisk æg og vand sammen og hæld det på en tallerken. Strø rasp på en tallerken. Dyp aubergineskiverne på begge sider, først i ægge-blandingen og så i raspen. Læg skiverne på bagepladen og stil pladen i midten af ovnen, hvor de skal bages ca. 8 minutter på hver side.
Riv gulerødderne groft. Skær champignonerne i skiver, skær courgetter i små tern og hak løg og hvidløg fint. Varm olien på en sauterpande og svits champignon, courgetter, gulerødder, løg og hvidløg sammen i ca. 2 minutter. Tilsæt kødet og svits det, til det har taget farve. Tilsæt krydderierne samt salt og peber efter smag. Tilsæt tomater under omrøring og lad retten simre under låg i ca. 8 minutter.
Justér smagen med salt og peber. Skyl salaten. Læg aubergineskiverne på middagstallerkener og fordel kødet herpå. Servér med yoghurt og salat.