Abrikosmarmelade

4K

Jeg elsker smagen af abrikos og når jeg først ser friske abrikoser nede i supermarkedet, så ved jeg bare at jeg skal lave to ting – abrikoscheesecake og abrikosmarmelade!

Min opskrift på abrikosmarmelade er meget simpel – abrikoser, sukker og lidt citron. Jeg bruger også lidt atamon til at rengøre syltetøjsglasset, men du kan nøjes med kogende vand, hvis du vil det.

Jeg kan godt lide min marmelade ren og ligefrem, men du kan sagtens eksperimentere med at tilsætte fx appelsin, vanilje, kardemomme eller ingefær. Jeg har set mange variationer.

Marmeladen på billedet har fået en hurtig tur med stavblenderen, men du kan nøjes med at skære din abrikos i mindre stykker og så mose dem lidt med en gaffel, når de er godt møre. Begge dele er super lækkert.

Marmeladen vil blive mere fast i det, som den køler ned, så du skal ikke være fortvivlet, hvis den virker en anelse flydende, når du tager gryden af varmen. Du kan altid koge den lidt længere, hvis du gerne vil have en mere fast marmelade.

Nyd din lækre marmelade på varme boller, i en god trifli, til hjemmelavet iste eller til en god gede gauda 🙂

Abrikosmarmelade

Antal 550 g (cirka)
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser

  • 400 g abrikos
  • 175 g sukker
  • 1/4 citron
  • atamon kan udlades

Sådan gør du

  • Befri abrikoserne for sten og skær i mindre stykker. Det behøver ikke være super fint.
  • Kog abrikoserne og citronsaft i en lille gryde i et par minutter til de begynder at blive bløde og smatter. Du kan evt. tilsætte lidt vand.
  • Lad marmelade simre lystigt i ca. ½ time (rør rundt undervejs ) til den begynder at tykne. Du kan evt. give den en tur med stavblenderen, hvis du vil have den helt jævn.
  • Skyl et syltetøjsglas med kogene vand. Hæld vandet ud og kom lidt atamon i glasset. Ryst godt og hæld atamonen ud.
  • Hæld din varme marmelade direkte i glasset og skru låget på.
Ret: Brunch, Tilbehør
Køkken: Dansk, Fransk
Keyword: Abrikos, Marmelade, Morgenmad, Ost, Syltetøj

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk