Abrikosmarmelade

43

Jeg har ikke gjort det så meget i hjemmelavet marmelade, men da jeg stod med en pose med lidt overmodne abrikoser, så tænkte jeg at det vel bare på tide at jeg prøvede 😉

Jeg google lidt og besluttede mig for at mit første forsøg skulle være meget simpelt, så denne marmelade indeholder kun 3 ingredienser (ok, 4 hvis man tæller atamonen med). Ingen tilsat pektin eller noget. Jeg brugte sågar rørsukker og ikke fint hvidt sukker, som de fleste ellers anbefaler, fordi det var hvad jeg havde.

Resultat bliver vildt lækkert. Marmeladen fik måske lov til at koge en lille smule længere end den skulle for den er blevet lidt mere stiv i det, men det meste købemarmelade, men sådan er det. Det smager stadig fantastisk!

I forhold til hvor meget sukker der skulle i, så foreslog en anden madblogger, Danish Things, at man skulle dividere abrikosernes vægt med 2,25 og så ville man få den korrekte mængde sukker. Det vidste sig at passe meget godt.

Nyd din lækre marmelade på varme boller, i en god trifli, til hjemmelavet iste eller til en god gede gauda 🙂

Abrikosmarmelade

Tilb. tid 30 min
Samlet tid 30 min

Ingredienser

  • 300 g abrikos
  • 130 g sukker
  • 1 tyk skrive citron
  • Atamon

Sådan gør du

  • Befri abrikoserne for sten og skær i mindre stykker. Det behøver ikke være super fint.
  • Kog abrikoserne og citronsaft i en lille gryde i et par minutter til de begynder at blive bløde og smatter. Skru ned for vamen til middel og tilsæt sukker. Rør rundt indtil al sukkeret er opløst.
  • Lad nu marmelade koge i ca. ½ time (rør rundt undervejs) til den begynder at tykne. Husk at marmeladen vil blive stive mere når den er kold.
  • Skyl et syltetøjsglas med kogene vand. Hæld vandet ud og kom lidt atamon i glasset. Ryst godt og hæld atamonen ud.
  • Hæld din varme marmelade direkte i glasset og skru låget på.
Ret: Brunch, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Abrikos, Marmelade, Morgenmad, Syltetøj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk