Hurtig hjemmelavet falafel

3.5K

Normalt siger alle at falafel skal laves af udblødet tørrede kikærter og ja, det giver ofte de allerbedste falafler, men ligesom at man ikke altid har tid til at lave en 24 timers hævet surdejspizzadej, så har man heller ikke altid 12 timer til lige at udbløde nogle kikærter. Og lige som med pizza lavet en 1 times dej, så kan 1 times falafler altså også være rigtig, rigtig tilfredsstillende og lækre!

Jeg serverer ofte hjemmelavede falafler som streetfood i et hjemmebagt pitabrød (hevet ud af fryseren), godt med grønt, feta og hjemmelavet hvidløgsdressing, men det er også lækkert med tabbouleh eller vandmelonsalat.

Pita med hjemmelavet falafel

Hurtig hjemmelavet falafel

Hurtig falafel lavet af (gisp!) dåsekikærter
Antal 2 personer
Tilb. tid 30 minutter
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • ½ løg
  • 3 spsk persille
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk chiliflager kan udlades
  • ½ tsk salt
  • 2-3 spsk hvedemel
  • 1 spsk citronsaft
  • ½-1 l friturevenlig olie

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne (undtagen olie) i en minihakker og giv den en god omgang. Wroom, wroom! Smag på tingene og tilsæt evt. lidt mere af det ene eller andet.
  • Konsistensen skal være som en tyk pasta og ikke klistere for meget til dine hænder. Lad "farsen" hvile i 30 min.
  • Varm olien op i en gryde. Test med et lille stykke brød om hvornår olien begynder at koge. Det skal boble godt, men ikke nødvendigvis buldre af sted. Det med olien kan være lidt tricky og du er nødt til at prøve dig frem.
  • Form farsen med en ske og sænk den ned i olien. Steg falaflerne 3-4 stykker af gangen til de er sprøde og gyldne.
  • Tag falaflerne op af gryden med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Ret: Hovedret
Køkken: Mellemøsten
Keyword: Billig mad, Hjemmelavet streetfood, Vegetarisk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk