Som jeg før har snakket lidt om, så har jeg anlagt køkkenhave i år og en af de ting jeg kastede mig ud i at dyrke er drueagurker.
Jeg har fået nogle rigtig pæne drueagurker ud af det (og der er flere på vej), men jeg skal ærligt indrømme at jeg i denne opskrift har spædet lidt om med drueagurker, som jeg har købt på marked.
Jeg har brugt de klassiske sylte krydderier, såsom sennepsfrø og peberkorn, men der skal også leges lidt, så der er kommet lidt løvstikke (jeg havde ikke dild og jeg husker at lave læst at det var en god erstatning, så nu prøver vi) i det ene glas og en lille chili i skiver i det andet. Prøv dig frem og find ud af hvad der fungerer bedst for dig.
Der er også kommet lidt peberrod i begge glas, da det både giver lidt smag (ikke overvældende) og fungerer som et naturligt konserveringsmiddel i syltning, da det er antibakterielt. Se, så lærte du også noget nyt i dag 😀
Mine stykker peberrod er nogle tynde små stykker, da det er hjemmedyrket fra en bekendts have, men du skal bare bruge et par skiver skåret fra et frisk stykke købt nede i supermarkedet.

Hjemmesyltede drueagurker
Ingredienser
- 500-600 g drueagurker
Saltlage
- 1 l vand
- 100 g salt
Syltelage
- 3 dl lagereddike
- ½ dl vand
- 150 g sukker
- 20 peberkorn
- 4 laurbærblade
- 2 tsk sennepskorn
- 4 skiver frisk peberrod
- 2 skalotteløg skåret i halve kan udlades
- 1 lille chili i skiver kan udlades eller kun tilsættes ét glas
- 1 dildskærme kan udlades eller erstattes af løvstikkestilke
Sådan gør du
- Lav din saltlage i en beholder med låg.
- Vask og prik dine drueagurker med en gaffel, så saltlagen kan komme ind i agurkerne og tilsæt agurkerne til saltlagen. Lad dem hvile i køleskabet i ca 1 døgn.
- Kom eddike, vand og sukker i en gryde og giv det et opkog.
- Skold dine sylteglas med varmt vand og fordel laurbærblade, peberkorn, sennepskorn, peberrod, lotteløg og evt. chili og dildskærme i de to glas.
- Hvis dine drueagurker er lidt store (det kan de hjemmedyrkede blive), så skær dem i skiver eller kvarte og kom dem i sylteglassene.
- Hæld lagen i glassene, så de er helt fyldt op og kom lågene på.
- Lad glassene køle helt af på køkkenbordet og kom dem herefter på køl.
- Lad glassene stå i mindst en uge, før du åbner og nyder dem.