HEJSA OG VELKOMMEN HOS MADENTUSIASTEN!
Jeg hedder Cecilie og jeg elsker mad! Jeg elsker at lave det, gå ud og spise det og snakke om det. Så hvis du leder efter opskrifter og restaurantanmeldelser, så er du kommer til det rigtige sted.
Historien om Madentusiaten
Jeg er vokset op med en far, der aldrig var bange for at eksperimentere i køkkenet (og en mor, der heldigvis kunne spise det meste) og har således lært at mad kan være både fantastisk og knap så fantastisk, men at man i hvert fald skal afprøve sine ideer.
Jeg var frygteligt kræsen som lille og når ens far er MEGET eksperimenterende i køkkenet (kartoffelmosen med så meget hvidløg at hele familien ikke kunne smage andet i 2 dage husker jeg stadig 25 år senere), så kommer man i køkkenet tidligt – om ikke andet så i et naivt håb om at tøjle den gale professor.
Jeg var ikke noget barnevidunder i køkkenet, men stille og roligt begyndte jeg at få føling for mad. Dermed ikke sagt at jeg ikke stadig har ideer, der går frygteligt galt – Ligesom min far. Min stakkels mor er heldigvis ikke kræsen, så hun har spist det meste vi har sat foran hende i årenes løb. Hun har været flink til at trække på skuldrene og sige: “Ja, det kan da spises”.
Jeg tilbragte en god del tid i køkkenet med min far og en af mine faste opgaver juleaften blev at pynte waldorfsalaten (vi har lidt specielle familietraditioner). Nu om dage er det sådan at det ikke er jul i vores familie uden en pyntet waldorfsalat og det skal nok blive hyggeligt, når en af mine nevøer får lyst til at overtage den opgave og føre traditionen videre.
Fra de små familietraditioner til de kulturelle møder og ja, også de uheldige forsøg vi kan grine af sammen senere, så er mad noget vi mennesker kan mødes over. Dårlig mad kan give gode venner og god mad kan gøre en dårlig dag bedre og en god dag helt fantastisk. Og tænk at man kan give andre den følelse ved bare at stå i et køkken.
Og om bloggen
Som så mange andre madnørder, så blev jeg på et tidspunkt træt af at skulle e-maile opskrifter til venner og jeg besluttede mig for at begynde at blogge. Navnet på bloggen kan jeg takke min kusine for. Vi boede i en overgang sammen og under en middag, så kom hun på madentusiasten. Jeg var sikker på at domænet var taget, men næh-nej. Det var ledigt og jeg købte det med det samme. Så tak til hende for det.
Hos mig vil du kunne finde opskrifter på alskens slags mad, lidt om drinks og lemonader samt restaurantanmeldelser.
Jeg går lejlighedsvis også ud som kogekone (ja, det hedder det stadig) og laver mad til arrangementer hjemme hos folk. Det er dejligt at se folk smile og tage en ekstra portion af ens mad og det er spændende at tage udfordringen op med at tilpasse menuerne præcis til folks behov og ønsker.
Til hverdag beskæftiger jeg mig med tal, sprog og administration (og andre kedelige ting, som jeg bizart nok finder underholdende). Jeg bor i den lille landsby, Vangede, med mine katte og alt for lidt køkkenudstyr.
Jeg har også skrevet en lille kogebog, hvor jeg vender den klassiske tanke om mad og vin lidt på hovedet og foreslår menuer til lige præcis den vin du har lyst til at drikke. Du kan få bogen hos alle boghandlere eller du kan bestille den i min lille webshop – Jeg tilføjer meget gerne en personlig hilsen.
For is there any practice less selfish, any labor less alienated, any time less wasted, than preparing something delicious and nourishing for people you love?
Michael Pollan
Samarbejde
Min blog er mest af alt et passionsprojekt, men jeg er altid åben for nye ideer og samarbejdsmuligheder. Jeg blogger bl.a. også hos Greatwater.dk, udvikler opskrifter til Jensen Grill og hygger med at sælge øl på Torup Marked med Det Våde Får. Så du skal endelig føle dig velkommen til at kontakte mig, hvis du har en god ide.