Butter Chicken

366

Når det kommer til indisk/pakistansk mad, så er butter chicken min absolute go-to ret. Jeg må også indrømme at det er en af de retter, jeg ofte bestiller som take away, men det var ved at være på tide at jeg fik lavet det selv.

Jeg har forsimpelt nogle ting og skyder et par genveje i denne opskrift, så det er ikke en autentisk butter chicken, men det er en super lækker fortolkning af retten, der tager kortere tid og ikke gør brug af ovnen.

Normalt ville du se en lang liste af ingredienser til butter chicken, men her har jeg valgt at bruge et par krydderiblandingerne; garam masala og tandoori masala. Mange af mine medbloggere vil sikkert rynke på næsen over at jeg ikke laver mine krydderiblandinger selv, men lige præcis de her to blandinger er ret gængse og lette at finde, så jeg har det ok med at bruge dem.

I en traditionel butter chicken ville man typisk også bruge mandler/cashewnødder, men nødder er rimeligt dyre og jeg synes ærlig talt at man får et helt fint resultat uden, så jeg har udladt dem. I tandoori masala er der en smule chili og jeg giver også retten en lille smule ekstra chili, men den er ikke stærk – bare krydret.

Jeg bruger kyllingebryst, men inderfilet er også helt fint. Det ville være mere korrekt og autentisk at bruge en hel kylle, men det ville selvfølgelig også kræve mere tid.

Til retten kan jeg godt lide at lave basmatiris, nogle gange krydrede ris, naan og en frisk raita.

Butter Chicken

Min fortolkning af denne klassiske indiske ret
Antal 4 personer
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst kan erstattes af inderfilet
  • 10 g smør

Marinade

  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 cm fintrevet ingefær
  • 1 dl alm. yoghurt let eller sød – det bestemmer du selv
  • saften fra 1/4 citron
  • 1 tsk garam masala
  • 2 tsk tandoori masala
  • 1 knivspids salt

Smørsauce

  • 30 g smør
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1 karton purerede tomater
  • 1 tsk chilipulver eller 1 finthakket chili
  • 2,5 dl piskefløde
  • friskkværnet peber efter smag

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i mellemstore stykker.
  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en frysepose og kom kyllingestykkerne i.
  • Lad kyllingen marinere i 30 minutter (gerne længere, hvis du har tiden). Lav imens smørsovsen.
  • Hak løget og hvidløg fint.
  • Smelt smørret i en gryde og sauter løg og hvidløg i et par minutter til løgene er blanke. Tilsæt de purerede tomater og krydderierne og lad sovsen stå og småboble, så alle ingedieserne kan blive venner.
  • Smelt de 10 g smør, der er nævnt øverst i opskriften, på en panden og hæld kyllingen, inkl. al marinaden, på panden. Kyllingen vil ikke så meget stege, som pochere i marinaden på panden, hvilket vil holde den mør og lækker. Det burde tage ca 10 minutter, men tjek undervejs.
  • Når kyllingen er færdig, så hæld alt fra panden oven i gryden med smørsaucen og bland godt. Smag retten til og server.
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Keyword: Fjerkræ, Krydret, Kylling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk