Jeg elsker, elsker, elsker naan. Især med hvidløg og smør 😉
Jeg har prøvet et par forskellige opskrifter og har lavet naan i både ovnen og på panden og ærlig talt, så er dem lavet på panden klart de letteste og i disse tider, hvor vi skal spare på strømmer, så er de også mere energivenlige. Så det er en lille bonus.
Meget af inspirationen til denne opskrift kommer delvist fra de fladbrød jeg bruger til kebab og gyros, så faste læsere af bloggen, vil nok genkende en del. Jeg ved godt at man kan lave fladbrød med bagepulver, men jeg er klar tilhænger af at man bruger gær. Det giver et mere saftigt brød, der kan holde sig væsentligt bedre end dem med bagepulver.
Naan
En dejlig pandestegt udgave af naan
Ingredienser
- 400 g hvedemel
- 50 g mel til bordet mere eller mindre, men så ved du ca hvad du skal regne med.
- 200 ml fingerlunt vand
- 100 ml yoghurt
- 20 g gær
- 1 tsk sukker
- ½ tsk fint salt
- 1 spsk olie
- 1 spsk nigellafrø kan udlades
- evt smeltet smør med hvidløg og frisk koriander
Sådan gør du
- Bland gær og vand.
- Tilsæt salt, sukker og hvedemel og ælt sammen.
- Drys bordet med mel og vælt den våde dej ud (du skal nok bruge en dejskraber).
- Drys dine hænder med mel og ælt, ælt, ælt. Det vil tage lidt tid, men du vil ende med en dej, der er smedig og lin, men staidg lidt klistret.
- Lad dejen hæve i 45 min under et viskestykke.
- Del dejen i 6 stykker og rulle stykkerne ud så tyndt som du kan, uden at bruge alt for meget mel. Det er lidt en balancegang. Hvis der kommer et par huller, så går det nok.
- Lun en pande op og tilsæt en lille smule olie. Bag det første brød på panden i 1-2 min. på den første side til brødet begynder at boble lidt og vend det så. Mens den anden side bliver tilberedt, så kan du drysse brødet med nigellafrø. Pres dem evt. lidt ned i det lune brød, så de holder bedre ved. Gentag med de resterende brød.
- Hold brødene lune under et klæde indtil det er tid til servering.
Noter
Du kan evt. pensle brødene med hvidløgssmør før servering. Hvis du kommer brødene i en frysepose, så kan de sagtens holde sig friste i et par dage på køkkenborden. Du skal bare huske at lune dem igen. Naan er også meget frysevenligt.