Mørbradgryde

11

En god og hurtig gryderet med mørbrad, bacon og cocktailpølser. Så kan man da tale om en kærlighedserklæring til svinet 😉

Normalt så ville mange servere denne ret med ris og det kan man også sagtens, men jeg havde nogle kartofler, så det blev til mos. Generelt er retten sådan set fin, hvis man skal have ryddet lidt op i grøntsagskuffen. Finthakkede gulerødder kan tilføje lidt sødme og både majs og ærter tilføjer farve.

Man kan skrue op og ned for styrken ved at justere på forholdet mellem sød og stærk paprika. Og ja, jeg foreslår bestemt at man bruger begge.

Ingredienser

300-400 g afpudset svinemørbrad
1 pk. cocktailpølser
1 pk. bacon
2 løg
2 hvidløg
250 g champignoner
1-2 peberfrugt
1 ds hakkede tomater
1 lille ds tomatpure
1 dl vand + lidt svinebouillon (jeg bruger Oscars)
2 tsk sød paprika
1 tsk stærk paprika
evt. lidt cayennepeber
1-2 dl fløde
Salt og peber
evt. finthakket persille

Fremgangsmåde

Start med at hakke løg, peberfrugt og evt. rodfrugt og skær champignoner i skiver. Skær mørbradden i mundrette stykker.

I en stor gryde steg baconen sprød, fisk stykkerne op af gryden og læg dem på noget papir. Brun mørbradden i baconfedtet. Hvis du kan lide at dine pølser også har lidt stegeskorpe, så smider du dem også ned i gryden og giver dem lidt farve.

Læg kødet til side og sauter løgene i det resterende fedt, tilsæt evt lidt mere fedtstof. Når løgene begynder at blive klare, så tilsæt champignoner og peberfrugter og sauter i et par minutter mere. Kom kødet (ikke baconen) tilbage i gryden. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, paprika, vand og bouillon og lad simre i 15-20 min.

Tilsæt fløde og bacon og smag retten til med salt, peber og paprika.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk