En god og hurtig gryderet med mørbrad, bacon og cocktailpølser. Så kan man da tale om en kærlighedserklæring til svinet 😉
Normalt så ville mange servere denne ret med ris og det kan man også sagtens, men jeg havde nogle kartofler, så det blev til mos. Generelt er retten sådan set fin, hvis man skal have ryddet lidt op i grøntsagskuffen. Finthakkede gulerødder kan tilføje lidt sødme og både majs og ærter tilføjer farve.
Man kan skrue op og ned for styrken ved at justere på forholdet mellem sød og stærk paprika. Og ja, jeg foreslår bestemt at man bruger begge.

Mørbradgryde
En hurtig og fyldig gryderet med 2 forskellige slags gris.
Ingredients
- 300-400 g afpudset svinemørbrad
- 1 pk. cocktailpølser
- 1 pk. bacon
- 2 løg
- 2 hvidløg
- 250 g champignoner
- 1-2 peberfrugt
- 1 ds hakkede tomater
- 1 lille ds tomatpure
- 1 dl vand + lidt svinebouillon jeg bruger Oscars
- 2 tsk sød paprika
- 1 tsk stærk paprika
- evt. lidt cayennepeber
- 1-2 dl fløde
- Salt og peber
- evt. finthakket persille
Tilbehør
- ris eller kartoffelmos
Instructions
- Start med at hakke løg, peberfrugt og evt. rodfrugt og skær champignoner i skiver. Skær mørbradden i mundrette stykker.
- I en stor gryde steg baconen sprød, fisk stykkerne op af gryden og læg dem på noget papir. Brun mørbradden i baconfedtet. Hvis du kan lide at dine pølser også har lidt stegeskorpe, så smider du dem også ned i gryden og giver dem lidt farve.
- Læg kødet til side og sauter løgene i det resterende fedt, tilsæt evt lidt mere fedtstof. Når løgene begynder at blive klare, så tilsæt champignoner og peberfrugter og sauter i et par minutter mere. Kom kødet (ikke baconen) tilbage i gryden. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, paprika, vand og bouillon og lad simre i 15-20 min.
- Tilsæt fløde og bacon og smag retten til med salt, peber og paprika.
- Server med ris eller kartoffelmos.