Menu

Mørbradgryde

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

En god og hurtig gryderet med mørbrad, bacon og cocktailpølser. Så kan man da tale om en kærlighedserklæring til svinet 😉

Normalt så ville mange servere denne ret med ris og det kan man også sagtens, men jeg havde nogle kartofler, så det blev til mos. Generelt er retten sådan set fin, hvis man skal have ryddet lidt op i grøntsagskuffen. Finthakkede gulerødder kan tilføje lidt sødme og både majs og ærter tilføjer farve.

Man kan skrue op og ned for styrken ved at justere på forholdet mellem sød og stærk paprika. Og ja, jeg foreslår bestemt at man bruger begge.

Ingredienser

300-400 g afpudset svinemørbrad
1 pk. cocktailpølser
1 pk. bacon
2 løg
2 hvidløg
250 g champignoner
1-2 peberfrugt
1 ds hakkede tomater
1 lille ds tomatpure
1 dl vand + lidt svinebouillon (jeg bruger Oscars)
2 tsk sød paprika
1 tsk stærk paprika
evt. lidt cayennepeber
1-2 dl fløde
Salt og peber
evt. finthakket persille

Fremgangsmåde

Start med at hakke løg, peberfrugt og evt. rodfrugt og skær champignoner i skiver. Skær mørbradden i mundrette stykker.

I en stor gryde steg baconen sprød, fisk stykkerne op af gryden og læg dem på noget papir. Brun mørbradden i baconfedtet. Hvis du kan lide at dine pølser også har lidt stegeskorpe, så smider du dem også ned i gryden og giver dem lidt farve.

Læg kødet til side og sauter løgene i det resterende fedt, tilsæt evt lidt mere fedtstof. Når løgene begynder at blive klare, så tilsæt champignoner og peberfrugter og sauter i et par minutter mere. Kom kødet (ikke baconen) tilbage i gryden. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, paprika, vand og bouillon og lad simre i 15-20 min.

Tilsæt fløde og bacon og smag retten til med salt, peber og paprika.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fransk løgsuppe

Jeg elsker klassisk fransk løgsuppe. Den er lækker, let at lave og super billig. Så snart dagene begynder at lave længere, begynder jeg at tænke på løgsuppe. Selvom de fleste er enige i grundingredienserne – …

Gullasch

Så er efteråret rigtig i gang og det er tid til simremad. Gullasch er en af de standard gryderetter, som jeg – og sikkert også rigtig mange af jer – er vokset op med. Og …

Gyros

Jeg har gået det sidste stykke tid og bare haft lyst til en god gyros. Den klassisk græske streetfood med marineret grissebasse, hjemmebagt pita, pomfritter og tzatziki, så jeg besluttede mig for at kaste mig …

Beef, ale and mushroom pie

På en mørk og stormfuld (eller bare våd og småblæsende) aften er der ikke noget som simremad. Der findes adskillige dejlige gryderetter og i dag valgte jeg at kaste mig over en af klassikerne fra …

Fyldte bagte kartofler med bacon og forårsløg

Fyldte bagte kartofler er lidt overset i det danske madlandskab og det er ærlig talt lidt synd, for de kan være et måltid i sig selv eller som et lækkert tilbehør, når der skal hygges …