Pilau/pilaf/pilav – Retten kan staves på mange måder og de fleste lande har en opskrift på krydrede ris med grøntsager. Denne udgave af retten minder mest af af alt om de pilau, som du vil finde på indiske restauranter i Danmark og jeg har derfor valgt at kalde retten for indisk inspirerede ris. Jeg nyder risene til mine indiske retter, når jeg vil have noget lidt mere fancy end bare alm. basmatiris – og gurkemejen giver risene en skøn farve og gør dem lidt mere indbydende.
Indisk inspirerede ris
Mit take på pilauris som man ville få dem på en indisk restaurant
Ingredienser
- 2 dl basmatiris
- 1 lille løg
- 1-2 tsk olie
- 1 tsk gurkemeje
- 10 nelikker
- 3 dl kogende vand
- 1 tsk grøntsagsboullion jeg bruger oscar eller herbamare
- ½ tsk salt
- 1 dl frosne ærter
Sådan gør du
- Hak løg og sauter det i en lille gryde med gurkemeje og nelikker til løgene er blanke.
- Tilsæt ris, boullion, salt og vand og bring i kog. Skrue ned for varmen og lad risene koge under låg i 10 min.
- Tilsæt de frosne ærter og sluk for varmen. Lad dog gryden blive stående på kogepladen og vent 10 min mere til risene er færdige.
Noter
Du kan også tilsætte rosiner eller finthakkede gulerødder