Indisk inspirerede ris (min version af pilau)

856

Pilau/pilaf/pilav – Retten kan staves på mange måder og de fleste lande har en opskrift på krydrede ris med grøntsager. Denne udgave af retten minder mest af af alt om de pilau, som du vil finde på indiske restauranter i Danmark og jeg har derfor valgt at kalde retten for indisk inspirerede ris. Jeg nyder risene til mine indiske retter, når jeg vil have noget lidt mere fancy end bare alm. basmatiris – og gurkemejen giver risene en skøn farve og gør dem lidt mere indbydende.

Indisk inspirerede ris

Mit take på pilauris som man ville få dem på en indisk restaurant
Antal 4 personer
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 30 min

Ingredienser

  • 2 dl basmatiris
  • 1 lille løg
  • 1-2 tsk olie
  • 1 tsk gurkemeje
  • 10 nelikker
  • 3 dl kogende vand
  • 1 tsk grøntsagsboullion jeg bruger oscar eller herbamare
  • ½ tsk salt
  • 1 dl frosne ærter

Sådan gør du

  • Hak løg og sauter det i en lille gryde med gurkemeje og nelikker til løgene er blanke.
  • Tilsæt ris, boullion, salt og vand og bring i kog. Skrue ned for varmen og lad risene koge under låg i 10 min.
  • Tilsæt de frosne ærter og sluk for varmen. Lad dog gryden blive stående på kogepladen og vent 10 min mere til risene er færdige.

Noter

Du kan også tilsætte rosiner eller finthakkede gulerødder
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Keyword: Billig mad, Farvestrålende mad, Krydret, ris, Vegetarisk

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk