Lammeculotte med kartoffelkompot og spidskålsalat

5.7K

Lam er en dejlig spise, men først noget jeg rigtig fik smag for som voksen, da det er en af de få ting min mor ikke kunne lide, så min far lavede det aldrig. Heldigvis har jeg en meget madglad tante, der elsker lam, så hun kunne lære mig de basale ting. 

En af de vigtige ting at huske med lam er at det ofte skal have kortere tid end man tror. Især de små stykker såsom culotter og mørbradder. I denne opskrift får lammet selskab af en kartoffelkompot med peberrod, inspireret af en Claus Meyer opskrift og en dejlig spidskålssalat. 

Lammeculotte med kartoffelkompot

Lidt dejlig lamsebamse med kartoffelkompot og spidskålssalat
Antal 2 personer
Tilb. tid 45 minutter

Ingredienser

Lammeculotte og skysauce

  • 300 g lammeculotte
  • 3 kviste timian
  • 1 fed hvidløg
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 dl lammesky 1 dl vand og 1 tsk fond
  • 1 spsk skalotteløg
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 2 tsk honning
  • Lidt smør
  • Saucejævner

Kartoffelkompot rørt med peberrod

  • 500 g små vaskede kartofler
  • Salt
  • 1/4 dl olie gerne koldpresset rapsolie
  • 10 g smør
  • Fintrevet skal af en halv citron
  • 15 g frisk revet peberrod
  • 1/4 bundt bredbladet persille

Spidskålsalat

  • ½ spidskål
  • 1 håndfuld babyspinat
  • 1/4 bundt kørvel
  • 1 forårsløg
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk grovkornet sennep
  • ¾ dl olie gerne koldpresset rapsolie
  • ½ tsk rørsukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

Lammeculotte og skysauce

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Brun lammeculotten grundigt på alle sider på en varm pande – start med fedtsiden.
  • Pil og knus hvidløg. Kom culotten i et ildfast fad fordel hvidløg og timian, krydr med salt og peber. Steg culotten i 12-14 minutter så den er svagt rød i midten og lad den hvile tildækket i mindst 5-7 minutter.
  • Gem stegesaften fra kødet til saucen.

Skysauce

  • Pil og hak skalotteløg fint. Sauter løgene i smørret ved svag varme til de er blanke, tilsæt eddiken og kog ned til det halve.
  • Tilsæt lammeskyen (vand+fond), stegesaften og honning og kog ind til ¾ mængde. Smag til salt og peber, juster evt. konsistensen med lidt saucejævner.

Kartoffelkompot rørt med peberrod

  • Kog kartoflerne møre i cirka 12 minutter lad dem trække i 5 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dampe af et par minutter.
  • Riv citronskal og peberrod.
  • Mos kartoflerne groft, tilsæt olien, smør, citronskal og peberrod. Smag til med salt og peber.

Spidskålsalat

  • Skyl spinaten og snit spidskål og forårsløg fint. Pluk kørvel i mindre stykker
  • Bland eddike, sennep, olie, sukker og forårsløg sammen og smag til med salt og peber.
  • Bland salaten sammen.
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Lam, Luksus mad

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk