Jeg elsker en god skål suppe eller gryderet. Det er varmt, nærende og bare hyggeligt. Men noget jeg elsker næsten lige så meget er et godt stykke brød til, som man kan dyppe i suppen og rengøre tallerkenen med. Det er bare lidt ekstra hygge på en eller anden måde.
Disse små boller er bløde, lidt søde og lidt krydrede. Jeg har givet dem en lille smule paprika, chili og hvidløgspulver på toppen og de er virkelig skønne til en grøntsagssuppe, tomatsuppe eller omgang gryderet.
De er super lette at lave og kan holde sig friske i et par dage, men de bliver lidt kedelige på dag 3, så der kan de passende lige få en tur i ovnen og blive lidt lune og sprøde.
Krydrede små suppebrød
Lækre små boller, perfekte til vinterens supper og gryderetter
Ingredienser
- 200 ml yoghurt
- 70 ml lunt vand
- 15 g gær
- 1 tsk bageenzym kan udlades
- 1 tyk skive citron
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 20 g smør
- 425 g hvedemel
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk chilipulver kan erstattes af stærk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker, bagenzym og citronsaft.
- Smelt smørret i fx mikroovnen og tilsæt det.
- Tilsæt mel og ælt dejen godt på et meldrysset bord til dejen er lind, men gerne stadig lidt klistret. Lad dejen hvile i 30 min.
- Del dejen i 10 stk. og form den til små boller. Fordel bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i 30 min mere.
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft / 200 grader alm. ovn.
- Pensl bollerne med æg og drys paprika, chili og hvidløg ud over dem.
- Bag i ovnen i ca, 20 min til de er lidt gyldne på toppen og hule, når man banker på dem.
- Lad bollerne køle af på en rist og nyd.