Mine ultimative naan!

687

Jeg elsker et godt naan og jeg skal virkelig holde mig i skindet for ikke at bestille ekstra, når jeg får indisk mad. Men det har haltet lidt med få helt styr på at bage dem selv. Jeg har allerede en opskrift på bloggen og selvom den er rigtig fin, så kunne jeg godt mærke at der var plads til forbedring.

Jeg har altid haft den opfattelse at der skal yoghurt i naan, så jeg blev noget overrasket, da en japansk/australsk madblogger, som jeg følger, skrev at hun mente at mælk ville gøre brødene mere lette og luftige – og at der også skulle æg i! Hvilken blasfimi! Men hendes brød så rigtig gode ud, og hun er før kommet med gode og anderledes tips, så jeg besluttede mig for at kaste mig ud i at være lidt blasfemisk 😉

Resultatet blev nogle virkeligt luftige og vanvittig lækre fladbrød! Jeg prøvede også at bage et par stykker som ostenaan, altså brød fyldt med ost, og de blev også fantastiske, men de mætter godt 😅

Brødene skal hæve lidt længere tid end mange fladbrød, men 2 timer synes jeg nu er overkommeligt. Du kan også lade dejen hæve natten over i køleskabet for at få mere smag frem.

Jeg vil klart fremover lave dem, når jeg skal holde indisk aften. Du kan lave en virkelig smovsefest med butter chicken, indisk inspirerede ris og en god raita.

Hvis du ikke pensler brødene med smør (med eller uden hvidløg), kan de også bruges som fladbrød til kebab og lignende. Men hvis du vil prøve rigtig indisk street food, skal du lave katiruller med paratha, som er en helt anden type fladbrød.

Mine ultimative naan!

Lækre og bløde naan, der er super lette at lave
Antal 6 stk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 35 minutter

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 125 ml lunkent vand
  • 15 g sukker
  • 30 g letmælk sødmælk kan også bruges
  • 27 g pisket æg ca. 1/2 æg
  • 2,5 g salt
  • 120 g manitoba kan erstattes med alm. mel
  • 150 g alm. mel
  • 30 g smeltet smør

Til at pensle med

  • 30 g smeltet smør
  • 1 fed hvidløg til hvidløgssmør
  • Nigellafrø kan udlades
  • finthakket koriander

Til ostenaan

  • revet ost som smelter godt f.eks. mozzarella

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og tilsæt sukker, æg, mælk, salt og smør.
  • Tilsæt mel og rør sammen med en spatel. Når dejen begynder at hænge sammen, brug hænderne til at forme en kugle. Ingen æltning nødvendig.
  • Dæk skålen med plastfolie og lad den hæve et varmt sted i 1-1,5 time, indtil den er fordoblet i størrelse.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset køkkenbord. Del den i 6 lige store stykker og form dem til kugler med en glat overflade. Hvert stykke burde veje ca 80 g.
  • Placer kuglerne på en let meldrysset bakke eller tallerken. Drys let med mel og dæk løst med et let viskestykke. Lad dem hæve et varmt sted i 15 minutter, indtil de er vokset med ca. 50% i størrelse.
  • Flad hver kugle ud med hånden og rul dem ud til en tykkelse på 3-4 mm.
  • Varm en pande op med et meget tyndt lag olie (brugt evt. en oliespray).
  • Kom et naanbrød på panden og steg det i 1-1,5 minut, indtil undersiden er gylden og overfladen er boblende. Vend og steg den anden side i 1 minut.
  • Gør det samme med de resterende naanbrød. Pas på med at panden ikke bliver så varm at brødene brænder på. Lidt sort er fint, men meget er skidt.
  • Pensl den friskstegte naan med smeltet smør (eller hvidløgssmør). Drys med nigellafrø og koriander.

Ostenaan

  • Rul din dej ud som beskrevet ovenfor og kom godt med ost i midten. Fold dejen ind over osten, flip brødet rund og rul ud til en tykkelse på 6-7 mm.
  • Steg som beskrevet ovenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk