Kylling og ris med citron og frisk oregano

941

Kylling og ris er en af de universale kombinationer, der kan varieres i uendelighed, men jeg tror at den her er en af mine absolutte favoritter. Saftig kylling på super aromatiske ris, der langsomt er blevet tilberedt i ovnen med hønsebouillon, citron, løg, hvidløg og frisk oregano.

Retten er meget simpel og helt perfekt til hverdagen, hvor maden gerne lidt må lave sig selv. Du skal brune lidt kylle og sautere et par løg til de er blanke, men ellers vil ovnen gøre resten af arbejdet. Hvis du har en ovnfast pande med låg, så er vi sådan set ovre i en one-pan opskrift. Men ellers så laver du retten med en pande og et ovnfast fad.

Jeg foretrækker selv at bruge overlår eller hele lår til den her opskrift, men du kan også bruge underlår.

Jeg har brug parboiled ris, men du kan sagtens erstatte dem med basmatiris, hvis du bedre kan lide dem. Retten er sådan set et måltid i sig selv, men du kan sagtens servere den med lidt dampet broccoli eller en grøn salat. Hvidløgsbrød er også lækkert til.

Ovnstegt kylling og ris med citron og frisk oregano

En lækker og hyggelig hverdagsret
Antal 2 personer
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t

Ingredienser

  • 4 overlår
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • smør eller olie til stegning
  • dl ris
  • 8-10 stilke frisk oregano
  • 1 citron
  • 1 dl hvidvin kan erstattes med hønsebouillon
  • 4 dl hønsebouillon brug kogende vand fra elkedlen!
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft / 200 grader alm.
  • Hak løgene fint og pres hvidløgene. Riv citronskallen fint og pres saften. Hak oreganoen groft.
  • Tilsæt lidt fedtstof og 1 tsk citronsaft til en varm pande og brun kyllingen godt.
  • Sæt kyllingen til side på en tallerken og sauter løg og hvidløg i panden til løgene er blanke. Tilsæt hvidvinen og lad den lige bruse af.
  • Hvis du bruger en ovnfast pande, så skal du blot tilsætte ris, fond, citronsaft, citronskal og oregano til panden og røre rundt. Ellers så skal du lige hælde pandens indhold over i et ovnfast fad. Start med kun at bruge ca ½ af citronsaften. Du kan altid tilsætte mere til sidst.
  • Kom kyllingen oven på risene, drys med salt og peber og dæk med låg eller stanniol. Kom retten i ovnen og lad den hygge sig i ca. 50 minutter. Saften fra kyllingen skal være klar, væden i fadet væk og risene være bløde, men ikke totalt udkogte.
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Europæisk
Keyword: Fjerkræ, Hverdagsmad, Kylling, ris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk