Roastbeef med bagekartofler, Gert dressing og alt-mulig-salat

16

Roastbeef er en meget tilforladeligt stykke kød og har man rester, jamen så kan lave nogle lækre sandwiches dagen efter 😀
I dag har jeg valgt at lave bagekartofler, Gert dressing og en stor salat til. Gert dressing er det jeg kalder min fars hjemmerørte dressing. Vi havde næsten altid et stort glas stående i køleskabet. Dressingen er god til roastbeef, kogt skinke, bagekartofler, dampede grøntsager, rå grøntsager etc. Min far brugt 36% fraiche og rigtig mayonnaise. Jeg har reduceret fedtindholdet en smule og bruger 6% fraiche og let mayonnaise 😉
Alt-mulig-salaten indeholder selvfølgelig ikke alt muligt – Bare en del forskelligt, så den kom til at hedde alt-muligt-salat hjemme ved mig.

Roastbeef med bagekartofler, Gert dressing og alt-mulig-salat
Roastbeef med bagekartofler, Gert dressing og alt-mulig-salat

Ingredienser

1 lille roastbeef
2 store bagekartolfer

Gert dressing
2 dl creme fraiche
2 spsk mayonnaise
3 tsk dijonsennep
2 tsk hvidvinseddike
1 stort fed hvidløg
evt. hakket purløg
Salt og peber

Alt-muligt-salat
2 store tomater
½ agurk
1 lille rødløg
1 æble
1 avocado
20-30 g feta
½ bakke blandede salatblade
2 spsk olivenolie
2 tsk balsamico
2 tsk dijonsennep
salt og peber

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader.
Pak bagekartoflerne i stanniol og læg dem i ovnen. Efter ca 30 minutter skru op til 225 grader. Gnid roastbeef med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Sæt den i ovnen og brun den i ca 15 minutter. Skru ned til 150 grader og steg roastbeefen til den rammer en kernetemperatur på 55 grader. Det tager ca 20-25 minutter.
Rør cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep og hvidvinseddike sammen og pres hvidløget i. Lad dressingen trække i ca 15 minutter og smag til med salt og peber.
Skyl salatblade, hak tomater, agurk, æble, avocado og skær rødløg i ringe. Bland det hele i en stor skål med feta. Rør olivenolie, balsamico og dijonsennep og smag til med salt og peber. Rør salatdressingen i salaten.
Skær roastbeefen i tynde skiver og server med bagekartofler, Gert dressing og salaten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk