Hjemmelavet ravioli med ramsløgsauce

31

Vi er midt i ramsløgsæsonen, så det manglede da bare at jeg også fik taget mig sammen til at lave en opskrift med de lækre grønne blade.

Min ravioli har jeg fyldt med en ricottacreme med urter, parmesanost, valdnødder og lidt citrusskal og saucen er rørt med pinjekerner, smør, olie, lidt af vandet pastaen har kogt i, mere parnesanost og selvfølgelig et ton af frisk ramsløg. Så det er ikke helt en pesto, men jeg er da blevet inspireret af den gode grønne sauce.

Det er en super lækker pastaopskrift, der ikke bliver for heftig i hvidløgssmagen og som er helt perfekt til en kødfri dag.

Ingedienser

Ravioli 2 æg
200 g mel
250 g ricotta
Godt med revet Parmesanost (Grana Padona kan også bruges)
Revet skal af en citron
½ dusk persille
Lidt frisk timian
En håndful valnødder
Salt og peber

Ramsløgsauce
Et godt bundt ramsløg
En håndfuld pinjekerner
Mere parmesanost
1-2 spsk olienolie
10-20 g smør
2-3 spsk pastavand
Salt og peber

Fremgangsmåde

Ravioli

Bland mel og æg og ælt pastaen længe og godt. Pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i ½ time.

Hak krydderurter og valdnødder fint og bland med ricotta, revet citronskal og ca ½ dl parmesan. Smag til med salt og peber.

Del pastaen i 2 og kør dem igennem maskinen indtil pastaen har en rigtige tekstur. Rul dejen igennem maskinen indtil fine og tynde plader. Fordel fyldet i små klatter med gode mellemrum på en plade. Pensl evt med en lille smule vand i kanterne. Læg en anden plade over på, pres let i siderne og skær raviolierne med en kniv. Husk at drysse bordet med lidt mel, så pastaen ikke hænger fast!

Læg raviolierne til side i lidt mel, så de ikke klistrer sammen og gentag processen, indtil du løber tør for fyld. Kog pastaen i 3-4 minutter.

Ramsløgsauce

Kom ramsløg, pinjekerner og olivenolie i en minihakker og kør et minuts tid tilsæt ½ dl revet parnesamost, smøret og pastavand og rør til saucen er jævn. Smag til med salt og peber og hæld den ud over den friske, lækre pasta. Mums! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk