Pekingsuppe

27.3K

Hvis der er én suppe, du kan finde på stort set alle kinesiske restauranter, så er det pekingsuppe. Hvis den er lavet godt, så er den helt fantastisk og en af mine absolut favoritter.

I dag kastede jeg mig ud at lave suppen herhjemme. Jeg har været syg hele weekenden og generelt spist for meget takeaway her på det sidste, så jeg trængte til at lave mad, men det skulle heller ikke være for kompliceret. Og hvis der er noget, der renser en stoppet næse ud, så er det en fyrig omgang suppe 😅

Jeg prøver altid at have mindst et par bøtter hjemmelavet bouillon/suppe i fryseren, men det kan ske at jeg bliver fanget uden. Så jeg har et par alternativer – du kan sagtens bruge kogende vand og et par bouillonterninger/pulver, men jeg har det med at se om Mous hønsekødssuppe er på tilbud, koge den op og evt. si den. Det smager bare bedre i min erfaring.

Det vigtigste ved en pekingsuppe er først og fremmest at balancere det stærke og det syrlige. Det gør man med hvid peber (og en smule chili) og risvinseddike. Jeg har set flere opskrifter, hvor de bruger vermouth og det tror jeg bestemt også kan fungere! Det er sikkert fra en tid, hvor risvinseddike var noget man skulle i specialbutikker efter – Nu om dage kan du få det hos Brugsen 🙂

Derefter skal du sørge for at suppen har en vis fylde, noget med bid og noget der er silkeblødt. Fylden opnås ved en kombination af svampe og majsstivelse, biddet kommer fra bambusskud og gulerødder og det silkebløde er æg og evt. tofu.

Hvis suppen skal laves helt klassisk, så skal du bruge tørrede shiitaki og tørrede sorte judasører. Min lokale kinesiske biks var lukket for i dag, så det blev friske shiitaki og enoki i stedet for. Det fungerede også helt fint.

Når du først har din grundlæggende stærke/syrlige suppe på plads, så kan du sådan set tilføje hvad end du gerne vil af grøntsager og kød. I det klassiske kinesiske køkken, så ville det være lidt kogt svinekød, men kylling gør det også helt fint. Jeg vil dog sige at hvis du både bruger svampe og tofu, så er du rimelig godt dækket ind i forhold til mæthed og protein. Du kan også lave suppen vegetarisk ved at udskifte hønsesuppen med en grøntsagssuppe, men jeg vil virkelig anbefale at du stadig tilsætter æg til sidst, da de gør en stor forskel for konsistensen af suppen.

Pekingsuppe

En lækker og stærk udgave af en klassisk kinesisk suppe
Antal 2 personer
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

  • 1 l hønsesuppe/-bouillon
  • ½ tsk sukker
  • 1 spsk lys soja
  • 2 tsk mørk eller champignonsoja
  • 1 tsk hvid peber
  • 1 tsk chiliflager
  • 50 g friske shiitake svampe
  • 1 lille håndfuld enoki svampe Bør erstattes af sorte judasører, hvis det skal være mere autentisk
  • 1-2 gulerødder
  • ½ lille dåse bambusskud
  • 3 spsk majsstivelse
  • spsk koldt vand
  • 3 spsk risvinseddike
  • 2 æg
  • salt efter smag

Sådan gør du

  • Hak svampe, gulerødder og bambusskud i mundrette stykker.
  • Varm din suppe op og tilsæt salt, sukker, peber, chili og soja.
  • Tilsæt grøntsager og giv et opkog.
  • Pisk majsstivelse med koldt vand og hæld i suppen under omrøring. Lad suppe boble i et par minutter.
  • Smag til med salt, peber og eddike.
  • Pisk æggene sammen i en lille skål og tilsæt dem under omrøring,
  • Server suppen rygende varm.
Ret: Forret, Hovedret, Suppe
Køkken: Kinesisk
Keyword: Krydret, Suppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk