Kati-ruller

2.1K

Hvis du aldrig har hørt om kati-ruller, så er du lovligt undskyldt – Måske har du hørt om dem som “Chicken Tikka rolls” eller måske vil du genkende dem som som rullerne, der tidligere var på Bindias frokostkort. De er ikke super udbredt i Danmark og det er virkelig en skam!

Kati-ruller er lidt det indiske svar på durum ruller. Lækkert gademad, der kan være fyldt med lidt af hvert, som fx. krydrede kartofler, paaner, æg, kylling og lam. I denne udgave har jeg lavet ruller med tikka krydret kylling, sprød peberfrugt og rødløg og en sød og krydret mangochutney (myntechutney ville mere korrekt, men der var ikke noget mynte at finde og mangoerne var på tilbud). Du kan finde min opskrift på mangochutney her.

Kødet og grøntsagerne kan med fordel sættes på spyd og laves på grillen for ekstra smag, men du kan også være doven og bare lave det på panden.

Nu om dage kan rullerne laves med alle slags fladbrød, men udfra hvad jeg kan læse mig frem til, så er paratha det mest korrekte brød at bruge, så det er også det jeg har brugt til denne opskrift, men roti eller andet fladbrød kan også bruges i en håndevending.

Kati-ruller

Lækker indisk streetfood
Antal 3 ruller
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

Tikka kylling

  • 280 g kyllingebryst
  • 1 dl yoghurt
  • 1-2 fed hvidløg finthakket
  • tsk fintrevet ingefær
  • tsk garam masala
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1 frisk chili
  • 1 lime saften herfra
  • salt og peber

Andre ingredienser

  • 3 parathabrød se link til opskrift i teksten
  • mangochutney se link til opskrift i teksten
  • 1-2 peberfrugter
  • ½ rødløg
  • friske korianderblade kan udlades
  • evt andre grøntsager
  • evt grillspyd

Sådan gør du

  • Bland marinaden til kyllingen.
  • Skær kyllingestykkerne i mundrette stykker og bland dem med marinaden. Lad det trække i 20 min på køkkenbordet (hvis du lader kyllingen trække længere, så kom det i køleskabet).
  • Skær i mellemtiden peberfrugterne i strimler og rødløgene i både.
  • Du kan både grille eller pandestege kyllingen. Kom kyllingen på spyd (evt. sammen med grøntsagerne) og grill dem i et par minutter. Ellers pandesteger du blot kyllingen i lidt olie.
  • Lun evt. paratha'erne på grillen/en tør pande.
  • Kom grøntsager, kylling og chutney (og evt. lidt ekstra frisk koriander) på et af fladbrødene og rul rullen sammen. Nyd den med det samme eller pak dem i madpapir til at tage med som frokost.
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Indisk
Keyword: Farvestrålende mad, Hjemmelavet streetfood, Hurtig mad, Krydret

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk