Jeg har vist en sandwichting for tiden. For i dag er der endnu en sandwich på menuen – men en varm en af slagsen. En pizzasandwich!
En anden blogger (jeg kan desværre ikke huske hvem) filosoferede lidt over om pizzasandwichen var et forsøg på at redde en fejlslagen calzone og jeg kan fint følge tanken 😂 Men hvis ja, så var det en succesfuld redning!
Det skønne ved at lave en pizzasandwich derhjemme er at du kan bruge rester til at lave et lækkert måltid. Har du lidt kylle, skinke eller kødsovs til overs? Smid det i din pizzasandwich som protein. Hvis du ikke er en fan af den klassiske creme fraiche dressing, så brug lidt pesto eller måske en cremet hummus 😋 Salat, tomat, agurk og rødløg er de gode klassiske sprøde grøntsager, men majs, ærter og peberfrugt er også skønne i sandwichen.
I opskriften på pizzadejen har jeg brugt 2 lidt specielle ting, a) citronsaft (syren fremmer hævningsprocessen og man kan ikke smage det) og b) hvedesur; Tænk surdej i pulverform. Det er bare for at give lidt mere smag og fremme bageevnen lidt, men det kan godt udlades.
Jeg har en ældgammel ovn, der kun kan nå 235 grader, men jeg booster ovnen med et bagestål, så det kan godt være at mine bagetider vil være anderledes end dine.

Pizzasandwich
Ingredienser
Pizzadej
- 5 g gær
- 1 dl vand
- 1 tsk citronsaft fremskynder hæveprocessen
- 4 g hvedesur kan udlades
- 1 spsk olivenolie
- ½ tsk salt
- 175 g mel
Tomatsauce
- ½ karton purerede tomater
- 1 fed hvidløg
- lidt frisk persille timian kan også bruges
- lidt frisk basilikum
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Fyld
- godt med ost
- protein
- sprødt grønt
- creme fraiche dressing hvidløgsdressing, hummus eller pesto er også lækkert
Sådan gør du
Pizzadej
- Forvarm din ovn så højt som den kan klare (min kan kun blive 235 grader)
- Hvis du har en bagesten/bagestål, så sæt det ind i ovnen i god tid, så det bliver dejlig varm.
- Opløs gæren i fingerlunt vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen indtil den slipper skålen (æltetiden afhænger af meltypen).
- Lad derefter dejen hæve lunt i 15 minutter.
- Gør en hånd våd og “vend” dejen i skålen. Grav ned mellem dej og skål, så dejen igen slipper skålen.
- Lad pizzadejen hæve 15 minutter mere, og hæld den ud på et meldrysset bord.
- Del derefter dejen til to kugler, drys lidt mel på dem og lad dem hæve i 30 min.
Tomatsauce
- Lun tomatpuréen i en lille gryde.
- Tilsæt pressede hvidløg, hakkede krydderurter og sukker.
- Smag til med salt og peber.
Pizzasandwich
- Rul/stræk forsigtigt din dej ud til 2 semitynde pizzabunde og kom på en bageplade med bagepapir.
- Smør tomatsauce på halvdelen af pizzaen, drys med ost og kom dit protein på.
- Fold den anden halvdel af pizzaen hen over og tryk let for at lukke den.
- Bag i 5-8 minutter til den pizzaen tager farve og lyder hul, når du banker på den.
- Skær sandwichen op og lad den dampe af et minut eller 2.
- Hak dine sprøde grøntsager og kom dem i sandwichen. Tilsæt dressing og server