Marinara sauce

49

Jeg havde fået indkøbt ALT for mange tomater til et arrangement, flere end jeg kan nå at spise før de bliver dårlige, så jeg besluttede mig for at lave en tomatsauce.
Marinara sauce er den klassiske napolitanske tomatsauce, der bliver brugt på pizza, pasta og 1000 andre ting. Som en hver anden klassiker findes der et hav af forskellige varianter, men her får I mit bud 🙂

Ingredienser

500 g friske tomater / 1 dåse hakkede tomater
½-1 rødløg
3-4 fed hvidløg
Lidt olivenolie
1-2 tsk chiliflager
2 tsk sukker
En håndfuld frisk basilikum
Lidt frisk timian
Evt. 1 spsk tomatkoncentrat
Salt og peber

Fremgangsmåde

Hvis du bruger friske tomater, så skal du starte med at fjerne skinnet. Giv dem et lille kryds i bunden med en kniv. Overhæld dem med kogende vand og lad dem skolde i 1-2 minutter. NU burde det være muligt at flå dem uden de store problemer. Hak dem groft og sæt dem til side.
Hak rødløg og hvidløg og steg dem i olivenolien indtil løgene er blanke og fine. Tilsæt tomater, chili og sukker. Sukret er vigtigt fordi det fremhæver sødmen og dybden i tomaterne. Hak basilikum og timian og tilsæt til saucen. Skru ned for varmen og lad saucen simre i en times tid (gerne længe, hvis du har tiden til det). Find stavblenderen frem og blend saucen til den er glat. Tilsæt tomatkoncentrat, hvis du ikke synes at saucen smager nok igennem af tomat. Smag til med salt og peber.
Saucen kan fint fryses i op til 6 mdr.

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk