Tomat- og peberfrugtsuppe

52

En af mine venner har fundet sig en dejlig pige fra Ecuador og hun introducerede mig til denne lækre suppe. Jeg synes ofte at tomatsupper bliver meget fede og tunge, men den her er let og dejligt krydret.

Skal man servere denne suppe, som de gør i Sydamerika, så skal man putte pomfritter i lige før suppen kommer på bordet (så de stadig er sprøde). Jeg ved det godt, at det lyder lidt sært, men det smager faktisk meget godt.

Jeg har flere gange serveret den som et let måltid til mange og gjort retten ekstra lækker ved at servere den med en masse forskelligt tilbehør som fx. revet cheddar, croutoner, chiliflager, hakket persille, cremefraiche og hvidløgsbrød. Det ser rigtig flot ud og koster ikke særlig meget.

Ingredienser

1½ spsk olivenolie
1 medium hakket løg
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
1 rød peberfrugt
1 l vand
1 grøntsagsbouillonterning
4 spsk hakket basilikum
1 spsk tørret persille (lidt mindre hvis du bruger frisk)
½ tsk tørret oregano
½ tsk spidskommen
2 spsk piskefløde
Salt og peber

Fremgangsmåde

Halver peberfrugterne, fjern kernerne og pensel med olie (ca. ½ spsk). Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Afkøl peberfrugterne. Pil skindet af peberfrugterne og hak dem groft. Varm 1 spsk olivenolien i en medium gryde og sauter løgene til de er blanke, tilsæt hvidløg og steg videre i 2 minutter. Tilsæt tomater, peberfrugt, bouillon og tørrede krydderier og lad retten simre i 25-30 min. Tilsæt friske krydderurter og blend suppen til den er glat. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk