Mango habanero hot sauce

120

At jeg kan lide chili er ingen hemmelighed. Men det skal være den gode chilismag og ikke bare hot, hot, hot! En lækker hot sauce er lige præcis det. Den gode chilismag, der prikker til en, nogle gange sparker lidt, men ikke brænder ubehageligt. Saucen er rigtig god til fx mexicansk mad; tacoer, burritoer mv.

Jeg har prøvet at lave hot sauce et par gange og selvom jeg har lavet nogle fine saucer, så har det ikke helt ramt plet. Men efter at have sukket lidt efter nogle flotte habaneroer nede hos den lokale grønthandler i et par dage, besluttede jeg mig for at prøve igen. Habanero chilii har et godt spark, men er også en ret frugtig chili og den går rigtig godt med tropiske frugter, som fx mango og ananas. Man kan få dem både gule og røde. Jeg brugte 2 gule og 1 rød til den her portion. Den røde bare for at få de små røde flager i den ellers gule sauce, men det gør rent smagsmæssigt ingen forskel, hvilke man bruger.

Første portion blev intens – Vi snakker Chili Claus intens 😆 – men anden portion sad lige i skabet. Sød, syrlig og tilpas varm. Måske endda lidt i den milde ende, men jeg har langt op længe fundet formlen og er rigtig glad! Jeg delte straks med de andre chilifans på min vej og hot saucen blev modtaget med kyshånd og mmm lyde.

Denne her opskrift er lavet med æbler, men der er også mange der bruger gulerødder i deres hot sauce og jeg tror at man sagtens kan udskifte æblerne med gulerødder. Husk at bruge æbler, der er egnede til mos.

Mango habanero hot sauce

Antal 75 ml (ca)
Tilb. tid 15 min
Kogetid 40 min

Ingredienser

  • 2 spsk rapsolie
  • 2-3 habanero chilier 2 gule og 1 rød til farve
  • 2 modne mangoer gerne lidt overmodne
  • 2 æbler æbler til mos – kan erstattes med gulerødder
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1,5 lime kun saften
  • 1,5 dl sirup
  • 2 dl vand

Sådan gør du

  • Skræl mango og æbler og skær dem i små tern
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Hak chilierne. Fjern kerner og lameller for en mildere smag.
  • Sauter løg og hvidløg i gryden til løgene er blanke (men ikke brændte!)
  • TIlsæt mango, chili, æbler, sirup og vand og lad gryden simrer indtil æblerne er kogt ud.
  • Blend saucen til den er jævn og smag til med lime og sirup.
Ret: Tilbehør
Køkken: Mexicansk
Keyword: Grill, Hot sauce, Krydret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk