Hjemmelavet mediterranean tonic

487

Hjemmelavet tonic er super lækkert og meget let at lave – og med priserne på god premium tonic som de er, så er det faktisk også ret økonomisk.

Mediterranean tonic er en af mine favorittonicer – Den er mild og venlig og går rigtig godt med mange gins. De to ting, der kendetegner mediterranean tonic er det rimeligt lave indhold af kinin (der kommer fra kinabark) og de 3 krydderurter, der bruges i tonicen; Citrontimian, rosmarin og lavendel.

Jeg har både citrontimian og rosmarin i min have, men jeg manglede lavendel (det blev hurtigt løst med en tur forbi den lokale grønthandler/blomsterbutik og nu har jeg alle tre ingredienser i haven). Du kan til nøds udskifte citrontimian med alm. timian og hvis du ikke lige har lavendel i haven, så kan du købe det tørret i forskellige helsebutikker. Det er forøvrigt også i helsebutikker du kan finde kinabark.

En anden ingrediens i mange tonics er cintrongræs. Det kan være lidt besværligt at opstøve, men jeg er så heldig at min lokale asiatiske købmand har dem på frost i rimeligt store pakker. Jeg kan varmt anbefale at man opbevarer sin citrongræs i fryseren. Så har du alting en ½-1 stang, når du skal bruge det.

Jeg har læst flere blogindlæg fra folk, der mener at krydderurterne i tonicsirup bliver lidt flade, hvis man koger sin sirup. Jeg kan personligt ikke smage den store forskel, men hvis du vil prøve at “koldbrygge” din tonic, så er det rigtig let. Du blandet alle ingredienserne til siruppen sammen (undtagen sukkeret og 200 ml vand), kommer det i en lufttæt beholder og lader der trække i køleskabet i 3 dage. Herfter sier du væsken til den er klar og blander den med en sukkerlage, du har lavet af sukkeret og de sidste 200 ml vand.

Hvis du har en sodastream i huset, så kan du med fordel blande din tonicsyrup med alm. vand og derefter karbonisere det. Så har du en flaske færdigblandet tonic klar i køleskabet.

Tonicen smager for øvrigt også glimrende alene, så skulle du have lyst til en mocktail, så kan du nøjes med at hælde det over is med en god skrive lime eller grape.

Jeg har også to andre opskrifter på tonic: citrustonic og hibiscustonic. Du kan også læse lidt om hvordan og hvorfor du skal lave din egen garniture til drinks.

Hjemmelavet mediterranean tonic

Den milde og lækre tonic, der går til de fleste gin
Antal 150 cl sirup / 5-6 l færdigblandet tonic
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

  • 15 g kinabark
  • 1 tsk hel allehånde
  • 1 citron
  • 2 lime
  • 1 stang citrongræs
  • 1 stilk rosmarin
  • 2 stilke lavendel med blomst
  • 3 stilke citrontimian
  • 1 tsk citronsyre
  • 1/4 tsk salt
  • 1 l vand
  • 600 g sukker
  • danskvand til at blande op med

Sådan gør du

  • Riv/skræl citronen og limene. Du vil have så meget skal som muligt, men undgå at få for meget af det hvide med (det giver en bitterhed vi ikke vil have her)
  • Pres citronen og limene.
  • Kom alle ingredienser, undtagen sukkeret, i en gryde og bring det i kog. Læg låg på og lad det simre ved middelvarme i 20 min.
  • Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af. Si igennem en finmasket si. Hvis du vil have en helt klar tonic (og det vil man gerne), så sier du bagefter væsken gennem et kaffe-/tefilter.
  • Kom væsken tilbage i gryden og tilsæt sukkeret. Varm og rør til al sukkeret er opløst. Lad din tonicsirup køle lidt af og hæld den på skoldede patentflasker.
  • Bland din tonicsirup med danskvand. Blandingsforholdet er 1:4 som udgangspunkt, men du kan selvfølgelig tilsætte mere eller mindre som du synes.
Ret: Drinks
Køkken: Europæisk, Middelhavet
Keyword: Cocktail, Fest, Mocktail, Sirup

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk