Menu

Hjemmelavet citrustonic

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg er først rigtig blevet venner med ginfadet indenfor de sidste par år og var derfor ikke med på den første bølge af “vi skal lave vores egen tonic!”

Men i takt med at jeg er begyndt at plukke mere fra enebærbusken, så er min nysgerrighed om om tonic også begyndt at vokse.

Men hvor i verden skal man starte? Der er så mange opskrifter derud og hvad nogle elsker, andre hader. Nogle siger at man kan lave tonic på 20 minutter og andre at man skal bruges mindst 3 dage. Jeg besluttede mig for at jeg ville starte med en af de hurtige opskrifter. Jeg skal helt sikkert også prøve den længere og kolde proces på et tidspunkt, men jeg tænkte at det gav mest mening at prøve med en hurtig opskrift først.

Jeg holder meget af historie og er stor fan af podcasten “The British History Podcast”, og jeg huskede at de på et tidspunkt snakker om G&T og gæsten kommer med en opskrift på tonic, der er meget populær på hans lokale bar i Portland, USA. Er det et godt sted at starte? Sikkert ikke, men det er vel ikke værre end så mange andre 😉

Mit resultat? En super lækker, men bestemt ikke traditionel, tonicsirup med en mellem bitterhed, en afrundelige smag af allehånde og masser af citrus, bl.a. fra grapefrugt, som jeg synes er stærk undervurderet i skabelsen af en god G&T.

Til min store glæde smager den også lækkert uden alkohol, så du kan roligt lave en god portion tonic og nøjes med at blande den op med danskvand. Den kommer til at være et stensikkert hit til sommerens grillhygge!

Fordi du bruger både skal og saft fra citrusfrugterne, så husk at købe økologisk!

Ingredienser

1 l vand
1 stand citrongræs
1 citron
1 lime
1 appelsin
1 grapefrugt
22 g kinabark
1 tsk allehånde (hele korn er lettest, men du kan bruge stødt)
1/4 tsk groft salt
1 tsk citronsyre
600 g sukker
Evt. lidt atamon til at skolde flasker af

Fremgangsmåde

Skyl citrusfrugterne og skræl eller riv skallen. Hvad end der er lettest for dig, men du vil have så lidt af “det hvide” med som muligt.

Pres frugterne og hak citrongræsset.

Kom alting undtagen sukker i en gryde og lad det småboble i 20 min.

Si saften igennem en grov si og kom derefter igennem et kaffe/tefilter. Især hvis du lige som mig ikke havde andet end stødt allehånde. Tro mig, den ekstra tid er det værd for lige at fjerne det sidste 😉

Kom saften tilbage i gryde og tilsæt sukker og kog op, så du er sikker på at sukret er helt opløst. Kom i nogle skoldede flasker evt. med en dråbe atamon.

Bland ca 1:2 tonic med danskvand – måske 1:3 – smag dig frem og nyd det med eller uden en god tonic 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.