Hjemmelavet hibiscustonic

1.2K

Hjemmelavet tonic er super lækkert og meget let at lave – og med priserne på god premium tonic som de er, så er det faktisk også ret økonomisk.

Denne tonic er en af de sødere tonicer i familien. Rød grape, sød appelsin og lækker hibiscus vil give dig en tonic med masser af smag og fine lette citrusnoter og sød hibiscus lækkerhed. Jeg fik ikke gjort det i denne omgang, men jeg tror at jeg næste gang også vil tilsætte en stilk rosmarin for at give den lidt mere krydrede noter.

Kinabark (grundingrediensen i tonic, der giver den karaktetiske smag) og tørret hibiscus kan du købe i de fleste helsebutikker – også online.

Jeg kommer en lille smule citronsmag i tonicen gennem citrongræs. Jeg køber normalt en stor pakke frossen citrongræs hos den lokale asiatiske købmand, så jeg altid har noget ved hånden. Jeg er meget imponeret over hvor godt citrongræs holder sig i fryseren. Det kan varmt anbefales!

Jeg har også to andre opskrifter på tonic på bloggen, mediterranean tonic og citrustonic, og et blogindlæg om hvordan du laver dit eget hjemmetørrede drinksgarniture.

Jeg har læst flere blogindlæg fra folk, der mener at tonicsirup kan blive lidt flad, hvis man koger sin sirup. Jeg kan personligt ikke smage den store forskel, men hvis du vil prøve at “koldbrygge” din tonic, så er det rigtig let. Du blandet alle ingredienserne til siruppen sammen (undtagen sukkeret og 200 ml vand), kommer det i en lufttæt beholder og lader der trække i køleskabet i 3 dage. Herfter sier du væsken til den er klar og blander den med en sukkerlage, du har lavet af sukkeret og de sidste 200 ml vand.

Hvis du har en sodastream i huset, så kan du med fordel blande din tonicsyrup med alm. vand og derefter karbonisere det. Så har du en flaske færdigblandet tonic klar i køleskabet.

Tonicen smager for øvrigt også glimrende alene, så du kan også nyde den uden gin, hvis du vil have den som en mocktail.

Hjemmelavet hibiscustonic

En lækker, sød og mild tonic til dine gindrinks
Antal 150 cl
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

  • 15 g kinabark
  • 1 tsk hel allehånde
  • 1 grape
  • 1 sød appelsin
  • 10-15 tørrede hibiscusblomster
  • 1 stang citrongræs
  • 1 stilk rosmarin kan udlades
  • 1 tsk citronsyre
  • 1/4 tsk salt
  • 1 l vand
  • 600 g sukker
  • danskvand til at blande op med

Sådan gør du

  • Riv/skræl grapen og appelsinen. Du vil have så meget skal som muligt, men undgå at få for meget af det hvide med (det giver en bitterhed vi ikke vil have her)
  • Pres grapen og appelsinen
  • Kom alle ingredienser, undtagen sukkeret, i en gryde og bring det i kog. Læg låg på og lad det simre ved middelvarme i 20 min.
  • Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af. Si igennem en finmasket si. Hvis du vil have en helt klar tonic (og det vil man gerne), så sier du bagefter væsken gennem et kaffe-/tefilter.
  • Kom væsken tilbage i gryden og tilsæt sukkeret. Varm og rør til al sukkeret er opløst. Lad din tonicsirup køle lidt af og hæld den på skoldede patentflasker.
  • Bland din tonicsirup med danskvand. Blandingsforholdet er 1:4 som udgangspunkt, men du kan selvfølgelig tilsætte mere eller mindre som du synes.
Ret: Drinks
Køkken: Europæisk
Keyword: Cocktail, Gin, Mocktail

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk