Pasta med 3 slags ost og svampe i en klassisk tomatsauce. Så bliver det ikke meget bedre!
Retten er perfekt til en kødfri aften, hvor det bare skal være lidt varmt og hyggeligt. Hvis du synes at den meget ligner cannelloniretten fra homemate, så er det fordi det her er min hjemmelavede udgave af deres fremragende ret 😉
Retten er bygget op med tomatsauce, frisk pasta fyldt med en ricottacreme, svampe, ristede pinjekerner, frisk mozzarella og lidt revet parmesan.
Jeg har brugt østerhatte, men du kan udskifte dem med andre svampe.
Jeg kan godt lide at servere retten med en god salat, fx en simpel grøn salat med feltsalat, agurk, græskarkerner og en balsamico-olivenolie-dijonsennep-dressing eller måske en lækker og lidt overdådig panzanella.

Cannelloni med ricotta og svampe
Ingredients
Tomatsauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk hakket persille
- 1 tsk hakket timian
- 2 tsk hakket basilikum
- 1 tsk sukker
- lidt olivenolie
- 1 nip salt
- kværnet peber efter smag
Ricottacreme
- 250 g ricotta
- 2-3 spsk hakkede friske krydderurter fx bredbladet persille, timian og basilikum
- 2-3 spsk revet parmesan
- 1 ctiron, skallen heraf
- 1 stort æg
- salt og peber efter smag
Resten
- 1 pakke friske lasagneplader
- 2-3 spsk pinjekerner
- 5-6 store østershatte
- revet mozzarella
- lidt ekstra parmesan
Instructions
- Forvarm ovnen til 170 grader varmluft / 190 grader alm.
- Kom tomater, presset hvidløg, sukker og olivenolie i en lille gryde og varm op. Lad retten simrer i små 10 minutter.
- Mens tomatsaucen simrer kan du passende lige riste pinjekernerne på en tør pande.
- TIlsæt krydderurter til tomatsaucen og blend med en stavblender. Smag til med salt og peber og tag af varmen.
- Rør alle ingredienserne til ricottacremen sammen og smag til.
- Rens dine svampe og skær dem evt. i mindre stykker
- Dæk bunden af et fad med lidt under halvdelen af tomatsaucen.
- Skær eller klip dine pastaplader ud til stykker af ca 10 x 10 cm. Fordel cremen på pastaen og rul dem til ja, små ruller.
- Fordel rullerne og svampene i fadet. Kom resten af tomatsaucen oven på og drys med pinjekernerne. Top hele retten med mozzarella.
- Bag i midten af ovnen i ca 20. min.
- Server med revet parmesan og evt, en salat.