Ovnstegt kylling og grønt i hvidvinssauce

585

Jeg dyrker virkelig alting i et fad/en gryde lige for tiden. Det er så meget lettere, når man bruger så meget tid på at arbejde som jeg gør – og jeg bruger rigtig meget tid på arbejdet for tiden!

Denne opskrifter ret ligetil. Jeg har fyldt et fad med sæsonens grøntsager, tilsat fond, smør, hvidvin og fløde og ladet det hygge sig i lille halv time i ovnen. Jeg har derefter taget fadet ud og fordelt hele kyllingelår, et par cherrytomater, der skulle bruges, og en citron skåret i både henover fadet og så kommet det i ovnen i 45 minutter mere. Drysset med persille og nydt.

Ja, lårene blev en lille smule brankede på toppen og det har jeg taget højde for i opskriften 😉

Jeg ved godt at det måske ikke er den mest energivenlige opskrift, men jeg tror at opskriften også ville egne sig til en slow cooker og den er til gengæld rigtig energivenlig! Jeg har selv kigger på om jeg burde overveje at købe en.

Retten kan varieres til uendelighed med hvad du nu lige har i grøntsagsskuffen, men hvidvin + fond + fløde er en super bund for en ovnstegt ret og det er svært at gå galt med 🙂

Ovnstegt kylling og grønt i hvidvinssauce

Lav en lækker lørdagskylling med alt godt fra grøntsagsskuffen og en rest hvidvin fra fredagshyggen
Antal 4 personer
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t 15 min
Samlet tid 1 t 35 min

Ingredienser

  • 800-1000 g kyllingelår alternativ en hel kylling, parteret
  • 2 porrer kan erstattes af ½ blomkålshoved
  • 2-3 rødløg
  • 4 store kartofler kan erstatttes af fx sellerirod eller søde kartofler
  • 4 gulerødder
  • 4 persillerødder kan erstattes af pastinak
  • 4 fed hvidløg
  • 2 håndfuld cherrytomater
  • 1 citron skåret i 4 både
  • 3 tsk timian
  • 3-4 laurbærblade kan udlades
  • 20-30 g smør
  • 2 dl kyllingebouillon
  • 1,5 dl fløde
  • 1,5 dl hvidvin
  • 1-2 spsk hakket persille
  • friskkværnet peber og salt efter smag

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Skyl, skræl og hak imens grøntsager (undtagen tomater og citron) i mundrette stykker og kom dem i fadet. Jeg foretrækker at skære mine rødløg i både, men det er op til dig. Husk at give hvidløgene et lille tryk med den flade ende af kniven.
  • Tilsæt 1 tsk timian, laurbær, smør, bouillon, fløde og hvidvin til fadet. Kværn godt med peber udover fadet.
  • Kom i ovnen i ca 30 min.
  • Drys imens dine kyllingelår med lidt timian og salt, skær dine cherrytomater midt over og din citron i både.
  • Tag fadet ud af ovnen og fordel kylling, cherrytomater og citron, så det mere eller mindre dækker hele fadet.
  • Kom tilbage i ovnen og lad retten hygge sig i ca 45 minutter til kyllingen og grøntsager er møre.
  • Drys retten med hakket persille og evt. lidt mere friskkværnet peber.
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Europæisk
Keyword: Fjerkræ, Kylling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk