Burgerboller

273

Lige som alle andre, så elsker jeg en god burger – Og selvom der er efterhånden er masser af kvalitets burgerboller at købe, så er der nu stadig noget helt særligt ved at bage sine egne boller.

I denne opskrift er jeg gået efter den klassiske bløde burgerbolle med sesamfrø og jeg har ramt det ret godt, hvis jeg må være så fræk at sige det selv 😉

Burgerboller

Gode klassiske burgerboller
Antal 8 stk
Tilb. tid 30 min
Hævetid 1 t 30 min
Samlet tid 2 t

Ingredienser

  • 2 dl lunken vand
  • 1 dl mælk
  • 15 g gær
  • 2 spsk olie
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 150 g manitobamel kan erstattes med fuldkornsmel, men hold igen med mængden
  • 350 g alm. hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt mælk, olie og æg. Tilsæt salt, sukker, manitobamel og hvedemel og ælt godt i flere minutter. Dejen skal være smidig, men den må gerne være lidt våd.
  • Stil dejen til hævning i 1 time. Del dejen i 8 boller og lad dem efterhæve på en badeplade med bagepapir i ½ time.
  • Forvarm ovnen (varmluft) til 190 grader og bag i 15-18 minutter.

Noter

Bollerne kan med fordel fryses.
Ret: Bagværk
Køkken: Amerikansk
Keyword: Burger, Burgerboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk