Menu

Burgerboller

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Lige som alle andre, så elsker jeg en god burger – Og selvom der er efterhånden er masser af kvalitets burgerboller at købe, så er der nu stadig noget helt særligt ved at bage sine egne boller.

I denne opskrift er jeg gået efter den klassiske bløde burgerbolle med sesamfrø og jeg har ramt det ret godt, hvis jeg må være så fræk at sige det selv 😉

Bollerne kan med fordel fryses.

Ingredienser

2 dl lunken vand
1 dl mælk
15 g gær
2 spsk olie
1 æg
1 spsk sukker
2 tsk salt
150 g manitobamel (kan erstattes med fuldkornsmel, men hold igen med mængden)
350 g alm. hvedemel
1 æg til pensling
Sesamfrø

Fremgangsmåde

Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt mælk, olie og æg. Tilsæt salt, sukker, manitobamel og hvedemel og ælt godt i flere minutter. Dejen skal være smidig, men den må gerne være lidt våd.

Stil dejen til hævning i 1 time. Del dejen i 8 boller og lad dem efterhæve på en badeplade med bagepapir i ½ time.

Forvarm ovnen (varmluft) til 190 grader og bag i 15-18 minutter.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Friends & Brgrs

En finsk (yep, du læste rigtigt) burgerkæde, Friends & Brgrs, har åbnet deres første burgerbar i København. Og ikke bare hvor som helst i København. På strøget lige overfor Jorck’s passage. Så bliver det ikke …

Gasoline Grill

Jeg var inde i byen forleden dag omkring aftensmad tid og siden jeg for nylig havde læst en artikel om Gasoline Grill, var jeg nødt til lige at stoppe ind forbi og se hvad den …

Syltede rødløg

Syltede rødløg er fantastisk spise og noget af det letteste i verden at lave! De kan bruges til ostebordet, i sandwichs og burgere, på hotdogs og som et frisk pit i grøntsagsgryden osv. osv. 😀 …