Lige som alle andre, så elsker jeg en god burger – Og selvom der er efterhånden er masser af kvalitets burgerboller at købe, så er der nu stadig noget helt særligt ved at bage sine egne boller.
I denne opskrift er jeg gået efter den klassiske bløde burgerbolle med sesamfrø og jeg har ramt det ret godt, hvis jeg må være så fræk at sige det selv 😉
Burgerboller
Gode klassiske burgerboller
Ingredienser
- 2 dl lunken vand
- 1 dl mælk
- 15 g gær
- 2 spsk olie
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 150 g manitobamel kan erstattes med fuldkornsmel, men hold igen med mængden
- 350 g alm. hvedemel
- 1 æg til pensling
- Sesamfrø
Sådan gør du
- Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt mælk, olie og æg. Tilsæt salt, sukker, manitobamel og hvedemel og ælt godt i flere minutter. Dejen skal være smidig, men den må gerne være lidt våd.
- Stil dejen til hævning i 1 time. Del dejen i 8 boller og lad dem efterhæve på en badeplade med bagepapir i ½ time.
- Forvarm ovnen (varmluft) til 190 grader og bag i 15-18 minutter.
Noter
Bollerne kan med fordel fryses.