Burgerboller

5

Lige som alle andre, så elsker jeg en god burger – Og selvom der er efterhånden er masser af kvalitets burgerboller at købe, så er der nu stadig noget helt særligt ved at bage sine egne boller.

I denne opskrift er jeg gået efter den klassiske bløde burgerbolle med sesamfrø og jeg har ramt det ret godt, hvis jeg må være så fræk at sige det selv 😉

Bollerne kan med fordel fryses.

Ingredienser

2 dl lunken vand
1 dl mælk
15 g gær
2 spsk olie
1 æg
1 spsk sukker
2 tsk salt
150 g manitobamel (kan erstattes med fuldkornsmel, men hold igen med mængden)
350 g alm. hvedemel
1 æg til pensling
Sesamfrø

Fremgangsmåde

Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt mælk, olie og æg. Tilsæt salt, sukker, manitobamel og hvedemel og ælt godt i flere minutter. Dejen skal være smidig, men den må gerne være lidt våd.

Stil dejen til hævning i 1 time. Del dejen i 8 boller og lad dem efterhæve på en badeplade med bagepapir i ½ time.

Forvarm ovnen (varmluft) til 190 grader og bag i 15-18 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk