Sommeren er endelig ankommet, og med den følger de smukke danske grøntsager, der begynder at pryde butikshylderne. I dag vil jeg præsentere dig for en opskrift, der hylder hyggen på terrassen med venner, kolde drinks og lækre snacks.
Vi skal lave en utrolig velsmagende og cremet dip med et krydret twist, der er helt perfekt til at nyde med brød, sprøde chips og friske grøntsagsstænger – eller hvis vi skal at være lidt ekstra fancy, crudité! (Crudité betyder ‘rå’ på fransk og er en lille appetitvækker bestående af forskellige grøntsagsstænger. )
Den fede og fantastiske fetadip er krydret med chili og en lille smule hvidløg og toppet med friske granatæblekerner og forskellige krydderurter fra haven, der lige har sagt hej til lidt olivenolie. Den hurtige tur i olien dæmper styrken i krydderurter og gør dem sprøde og lækre. Man kan selvfølgelig nøjes med bare at lave dippen og nyde den som den er 🙂
Fetadip med chili og sprøde krydderurter
Ingredienser
Dip
- 150 g feta
- 2 spsk græsk yoghurt
- 1 spsk olivenolie
- 1 alm rød chili
- 1-2 fed hvidløg
- 1 citron skallen heraf
- salt og peber efter smag
Toppings
- 2 spsk granatæblekerner
- ½ dl olivenolie
- 1 håndfuld friske krydderurter fx salvie, basilikum, bredbladet persille
Sådan gør du
- Fjern korn fra chilien og kom alle ingredienser til dippen i en blender. Blend til dippen er glat og smag til med salt og peber.
- Varm olivenolien i en lille gryde og kom krydderurter i, i ganske få sekunder. Krydderurterne bliver sprøde super hurtigt! Lad dem dryppe lidt af på køkkenrulle.
- Anret dippen i en skål med lidt olivenolie, granatæblekerner og de sprøde krydderurter.
- Server sammen med forskellige grøntsagsstænger, som fx agurk, gulerødder, peberfrugt, asparges og bladselleri og måske lidt brød eller chips.