Fyldte bagte kartofler er lidt overset i det danske madlandskab og det er ærlig talt lidt synd, for de kan være et måltid i sig selv eller som et lækkert tilbehør, når der skal hygges lidt om middagen.
I denne opskrift bruger jeg bacon, cheddar og forårsløg, som er et meget klassisk fyld, men der er masser af andre ting man kan bruge; skinke, kylling, peberfrugt, majs, ærter, rødløg, feta, soltørrede tomater, chilimarinerede hvidløg – og selvfølgelig smør 😉
Jeg gav kartoflerne en spsk af min hjemmelavede creme fraiche dressing til sidst, men en klat alm. creme fraiche kan også fint gøre tricket.

Bagte kartofler med bacon og forårsløg
Fyldte bagte kartofler er en lækker spise og kan være et helt måltid i sig selv
Ingredienser
- 2 bagekartofler
- Lidt neutral olie
- 4-6 skiver bacon
- 2 forårsløg
- 2-3 spsk. creme fraiche
- Revet cheddar
- Salt og peber
- 2 spsk creme fraiche dressing (alternativt bare lidt mere alm. fraiche)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Vend kartoflerne i lidt olie og prik dem med en gaffel (så sprækker skindet ikke). Bag dem møre i ovnen. Det vil tage ca. en times tid alt afhængig af størrelse.
- Steg bacon og skær det i mindre stykker og hak forårsløg. Skær et kors i toppen af kartoflerne og udhul dem. Bland kartoffelmosen med bacon, forårsløg (gem lidt til pynt), cheddar, creme fraiche og smag til med salt og peber.
- Kom fyldet tilbage i kartoflerne, drys med cheddar og bag i 10-15 minutter til osten er smeltet.
- Top med creme fraiche og drys med forårsløg.