Zucchini, squash eller courgetter – Kært barn har mange navne, vi snakker om den samme grøntsag og lige nu er det højsæson for denne lækre spise.
Mange af os vil per automatik smide den på grillen og det er bestemt også lækkert. Jeg er også fan af den i min chorizogryde, men jeg føler nogle gange at den syltede udgave er lidt overset og det er virkelig synd, for det er et lækkert tilbehør til fx tapasbordet.
Jeg tilføjer chiliflager til min syltelage, for jeg kan godt lide at tingene har lidt bid, men du kan sagtens udlade dem og jeg vil også på det kraftigste opfordre dig til at lege og tilføje andre krydderier (husk dog at det er bedst med tørrede krydderurter).
Arbejdet er minimalt og hvis du husker at skylle dit glas godt i kogende vand, så kan zucchinien holde sig i køleskabet i mindst et par måneder.
Denne opskrift er baseret på en alm lille zucchini, men jeg ved godt at man kan få nogle større basser, især hvis man dyrker dem selv, så det kan godt være at du skal fordoble mængderne til lagen 🙂
Syltet zucchini
Ingredienser
- 1 zucchini gul eller grøn – op til dig
- 50 g sukker
- 50 ml vand
- 1 dl eddike jeg brugte bare alm. klar lagereddike, men du kan også bruge fx æblecidereddike
- 1 tsk sennepsfrø
- ½ tsk gurkemeje kan udlades
- ½-1 tsk chiliflager kan udlades
- salt
Sådan gør du
- Kom sukker, eddike, vand, sennepsfrø og chiliflager i en lille gryde og kog det lige op, så alt sukkeret bliver opløst. Sæt til side.
- Skær top og bund af din zucchini og riv den på lands på et mandolinjern.
- Hæld lidt salt ud over zucchini skiverne og lad det sidde på køkkenbordet i ca 15 min, så vandet bliver trukket ud.
- Skyl zucchinien godt, så al saltet bliver skyllet af og ryst for at få det meste af vandet af.
- Kom zucchinien i et glas skyllet med kogende vand og hæld den nu afkølede lage ud over.
- Lad zucchinien sylte i køleskabet i mindst 1 dag.