Jeg elsker de klassiske gryderetter vi er vant til i Danmark, men det er også godt med lidt variation og den her gryderet er et dejligt alternativt – Der også er rigtig let at lave og og ikke specielt tidskrævende. Squash er vidunderlig sammen med løg og tomat og de små stykker chorizo smelter på tungen og binder retten sammen.
Brug mild, medium eller stærk tacosauce alt afhængig af hvor stærkt du kan lide retten. Jeg bruger typisk medium og kan godt finde på at smide en lille finthakket frisk chili i. Jeg synes at det runde smagen af. Hvis du har et glas salsa stående i skabet, der skal bruges, så kan du fint bruge det i stedet for tacosauce. Det giver en lidt anden smag, men er også dejligt.
Jeg serverer normalt ris og creme fraiche til, men du kan også skære nogle kartofler i mindre stykker og smide dem i. Så har du en fyldig one pot ret! Husk at holde øje med at der er væde nok til at kartoflerne kan koge igennem. Start med 1 dl vand mere. Skal der flere grøntsager i, så foreslår jeg hakket peberfrugt og majs.
Den er også meget frysevenlig og kan holde sig et par måneder på frost. Smagen vil måske falme en smule, så det kan være at den lige skal peppes op med lidt oregano og chili, når du tør den op
Ingredienser
500 g hakket svinekød
2 løg
2 squash
1 lille rød chili
50 g chorizopølse
2 glas tacosauce
2 dl svine- eller grøntsagsbouillon
1 spsk oregano
Salt & peber
Fremgangsmåde
Hak løget og chili fint. Skær squash og chorizo i små tern. Varm fedtstof i en gryde og brun kødet. Tag kødet op og svits løg, squash og chorizo i samme gryde i et par minutter. Kom kød, tacosauco og bouillon tilbage i gryde og lad simre under låg i ca. 30 minutter. Smag til med oregano, salt og peber og server med ris og creme fraiche.