Jeg havde ikke hørt om nduja før februar i år, da en engelsk bonde / instragrammer, som jeg følger, smed et billede op af en lækker pizza med nduja, fennikelfrø og honning. Det så simpelthen så indbydende ud og jeg var nødt til at finde ud af hvad det var for noget.
Nduja er en smørbar røget pølse fra Calabrien i Syditalien. Regionen er primært kendt for peperoncino chilien, så som du kan måske kan gætte, er der tale om en ret krydret pølse 😉 Pølsen skulle være løst baseret på den franske andouille pølse og det er nok også der navnet kommer fra. Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg synes faktisk at det er et ret sensuelt ord. Prøv at høre det udtalt og se om du ikke er enig med mig.
Nu hvor jeg kender lidt mere til pølsen, så lægger jeg også mere mærke til at den dukker op forskellige steder. Især på de gode pizzasteder, for den er virkelig også eminent på pizza! Men den er også lækker til pasta, på bruschetta og rigtig mange andre ting – prøv fx at stege et par spejlæg med lidt nduja, det er super lækkert!
Den kan være lidt svær at opdrive. Jeg køber de klassiske pølser i INCO, men jeg har set flere webshops, der har den på glas og jeg har også læst om andre bloggere, der har fundet den i italienske specialbutikker. Jeg har ikke været ude i Supermarco for at tjekke om den kan fås der, men det ville jeg næsten tro. I er meget velkomne til at skrive i kommentarfeltet, hvor I har fundet den, så vi kan hjælpe flere folk med at smage den 🙂