Det er januar og vi skal tilbage til rutinerne. Derfor tænkte jeg at denne simple madtærte var god at få på bloggen nu. Den er drøn let at lave, smager skønt og evt. rester kan være en dejlig frokost dagen derpå – Som tilbehør vil jeg foreslå en god grøn salat eller dampet broccoli med en cremet chilidressing.
Jeg foretrækker at bruge semi-dried tomater i selve tærten og så friske tomater oven på, men jeg er også lidt en tomatfreak 😍 Man kan sagtens “nøjes” med friske tomater.
Man kan selvfølgelig også komme alt muligt andet i tærten. Vi er igen lidt ovre i hvad man evt. har af rester i køleskabet. Et par håndfulde af revet blomkål er fx lækkert lige at smide i.
Oksekødstærte med rødløg, tomater og feta
En lækker og fyldig oksekødstærte til både middag og frokost
Ingredienser
- 1 pk tærtedej
- 500 g hakket oksekød
- 2-3 fed hvidløg
- 2 tsk spidskommen
- 1 rødløg
- 8-10 semi-dried tomater kan udskifte med fx cherrytomater
- 6 cherrytomater
- 200 g feta/salatost det behøver ikke være den dyreste feta
- 5-6 æg
- ½ dl fløde
- salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader (180 grader varmluft).
- Varm lidt fedtstof på en panden og pres hvidløgene ned i panden. Tilsæt oksekødet og steg til kødet er gennemstegt. Smag til med spidskommen, salt og peber.
- Skær halver rødløget og skær det i skiver. Skær de semi-dried tomater i mindre stykker og cherrytomaterne i skiver.
- Hvis du har købt en blok ost, så skær den i tern.
- Beklæd tærteformen med dejen og bag den i ca 8 min i ovnen.
- Tag tærten ud og fordel oksekød, ½ rødløg og de semi-dried tomater i tærten.
- Fordel resten af rødløget på tærten og herefter osten.
- Pisk dine æg med fløde, salt og peber og hæld ud over tærten.
- Fordel cherrytomater på toppen af tærten.
- Bag i 30-45 minutter. Æggene skal have sat sig, men osten må ikke være brændt.