Carpaccio på en meget smartere måde!

8.3K

Dette indlæg er mere et fif end en egentlig opskrift, men jeg synes at I skal kende mit lille trick 🙂


Jeg elsker carpaccio med rucola, pesto ( både den klassiske basilikum, men også persille– eller ramsløgpesto) og parmesan og på et eller andet tidspunkt fandt jeg på at rulle carpaccioskiverne rundt om rucolaen i stedet for at lægge carpaccioen ud på en tallerken og dække den med rucola, som man normalt ville. Resultatet? Hele retten blev meget nemmere at spise og man fik en bedre fordeling af ingredienserne. At det så også ser flot ud er bare en bonus 😉

Carpaccio med basilikumpesto

En lækker og simpel måde at servere carpaccio på
Tilb. tid 15 min

Ingredienser

  • 1 pakke carpaccio
  • 1 pakke rucola
  • parmesanflager
  • evt. brød til servering

Basilikumpesto

  • 1 stort bundt basilikum
  • revet citronskræl
  • ½ citron (saften herfra)
  • 20-30 gram Grand Padano/Parmesan
  • 1 håndfuld pinjekerner kan udlades
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1/2 dl olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyld rucolaen og lad den dryppe af i et dørslag.
  • Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender og blend indtil den er cremet og glat. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Tage en passende mængde rucola (føl dig frem, det kommer meget an på størrelsen af carpaccio skriverne) og rul det i en skrive carpaccio.
  • Gentag indtil der ikke er mere carpaccio tilbage.
  • Dryp pesto’en henover og drys med parmesan.
  • Server med brød til – hvis du vil 😉
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Italiensk
Keyword: Hurtig mad, Luksus mad

Billederne af retten er taget af min gode veninde og dygtige fotograf Rochelle Cootes til brug i min kogebog Én vin til hele menuen

Deltag i samtalen

  1. Husk at rulle lidt ekstra parmesan flager med ind i carpaccio rullerne. Og så er carpaccio iøvrigt noget man selv skærer af frossen okse på en pålægsmaskine… 🙂

  2. Hvis man altså ejer en pålægsmaskine og det er ikke os alle sammen, der er så heldige 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk