De her små herligheder smager godt både kolde og varme. Jeg laver dem bare for hyggens skyld, som snacks til picnickurven, til spilleaftener og buffer.
De kan spises som de er, men jeg kan også gode lide at nyde dem med en god chilisovs eller chimichurri til.
Ingredienser
Dej
75 g becel eller lign.
1,5 dl vand
400 g hvedemel
1 tsk paprika
½ tsk groft salt
½ tsk friskkværnet peber
1 æg
Fyld
450 g hakket oksekød
fedtstof
1-2 finthakkede løg
2 finthakkede hvidløg
1 finthakket chili
50 g rosiner
50 g finthakkede oliven
1 tsk salt
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
2 tsk paprika
peber efter smag
½-1 glas hot tacosauce
1 dl vand
2 hårdkogte æg
1 æg til pensling
Fremgangsmåde:
Ælt alle ingredienserne til dejen i en skål. Slå dejen godt sammen og tag den ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen til den bliver blank og sej. Lad dejen hvile tildækket i ca. 20 min.
Sauter løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt kød, rosiner, oliven og rosiner og sauter hele herligheden i et par minutter mere. Tilsæt krydderier, vand og tacosauce. Kog indtil det meste af væsken er fordampet. Hak æggene fint og tilsæt dem. Sæt fyldet til side og lad det køle af.
Rul dejen til en pølse på et meldrysset bord og udskær den i 20 stykker. Udrul hvert stykke til en cirkel med en diameter på ca 12 cm. Fordel fyldet midt på hver cirkel og luk pakkerne således: Fugt kanten af cirklerne med vand og fold kanterne over, så fyldet er lukket inde. Klem kanterne sammen med fingrene eller evt. en gaffel. Fordel empanaderne på plader med bagepapir og prik dem med en gaffel. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen – til de er gyldne. Bag ved 200 grader i 15-20 min.