Ovnstegte kyllingelår med pasta og asparges i citronsauce

786

Jeg har lavet variationer af denne ret mange gange. Det er en dejlig simpel ret, hvor der er fokus på de gode råvarer og hvem elsker ikke en god omgang cremet pasta og saftig kylling?

Skysovsen fra ovnstegt kylling er en fantastisk base for en simpel pastasauce. Især hvis du har lavet kylling med citroner eller tomater, der kan tilføje noget ekstra væde og smag. Er man rigtig doven kan man faktisk bare nøjes med at vende sin pasta i den med lidt revet parmesan. Men tilsætter man lidt ricotta og friske krydderurter bliver det til ren hverdagsluksus.

Jeg kan godt lide at tilføje ærter når de er i sæson i stedet for rucolaen, men rucola giver også lidt friskhed. Så det er sådan set et spørgsmål om hvad du lige har – og har lyst til.

Ovnstegte kyllingelår med pasta og asparges i citronsauce

En skøn og simpel pastaret, der smager af forår.
Antal 2 personer
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 50 min

Ingredienser

  • 4 overlår
  • 1 citron
  • 1 tsk tørret timian
  • 200-300 g frisk pasta meget gerne hjemmelavet
  • 1 spsk ricotta kan udlades
  • 3-4 spsk friskrevet parmesan
  • 1½-2 spsk pastavand
  • 300-400 g asparges
  • 2 store håndfulde rucola kan erstattes med friske ærter
  • salt og peber
  • olivenolie

Sådan gør du

  • Forvarm ovn til 200 grader.
  • Skær citron i skiver og læg i et ovnfast fad. Dup kyllingelårene tørre med lidt køkkenrulle og kom dem i fadet oven på citronskiverne. Kom et par dråber olivenolie på kyllingestykkerne. Krydr med salt, peber og timian. Hæld ½ dl vand ved og steg i ovnen i 40-45 minutter til lårene er møre.
  • Bræk eller skær aspargesene i står stykker
  • Kog pastaen i 3-4 minutter og husk at gemme lidt af pastavandet. Der er masser af stivelse i det og det vil hjælpe saucen med at samle sig.
  • Vend aspargesene i lidt god olivenolie på en vand pande til de har fået lidt farve. Til tilsæt skysaucen fra kyllingen. Husk at presse citronerne godt, så du får al saucen med.
  • Tilsæt ricotta og pastavand og rør godt. Tilsæt pasta og parmesan og vend det hele godt.
  • Smag til med salt og peber og vend med rucola.
  • Server med de saftige lårbasser.
Ret: Hovedret, Pasta
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: Forår, Kylling, Pasta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk