Urtebøffer med citronkartofler og stegte rodfrugter

8

image
Nogle dage skal det bare gå hurtigt og så er hakkebøffer, kartofler og rodfrugter på panden et godt og sundt bud 🙂
Jeg er personligt blevet lidt forelsket i gule beder (gule rødbeder). De smager lidt mildere end alm. rødbeder og så de sviner ikke nær så meget 😉

Ingredienser:

Urtebøffer
450 g hakket oksekød 3-7 %
1 løg
2 spsk hakket timian
2 spsk hakket persille
2 spsk hvedemel
1 tsk salt
peber efter smag

Citronkartofler
500 g små vaskede kartofler
1/2 citron
1 tsk salt

Rodfrugter
Madolie
4 gulerødder
4 gule beder
2 rødløg
2 spsk hakket timian
2 spsk hakket persille
Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

Hak krydderurter og gem 1/2 til senere. Hak løg fint. Rør kød, løg, timian, persille, hvedemel, peber og salt sammen og form farsen til 4 bøffer.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 20 min. Hæld vandet fra.
Skær rodfrugterne i tynde skiver. Pil rødløgene og skær dem i både.
Steg bøfferne i lidt olie ved middel varme ca. 6 min. på hver side. Steg rodfrugter og rødløg i lidt olie sammen med timian og persille ved god varme i ca. 5 min. Server rodfrugterne til bøfferne sammen med kartofler vendt i citronsaft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk