Gylden bede carpaccio med rygeost og valnødder

1.8K

Beder er lækre, men det er først her de sidste par år at Danmark har genopdaget at der er mere end en slags beder.

Bolsjebederne har gjort sit indtog og er både lækre og super flotte, men jeg må indrømme at jeg har tabt mit hjerte til de lidt mindre kendte gule beder. Vi er pt. midt bedesæsonen, så du kan finde dem i dit lokale supermarked. Måske kun i økologi afdelingen, men gør dig selv en tjeneste og giv dem et skud. De er en lille smule sødere og lidt mindre jordede i smagen end rødbeder, hvilket gør dem perfekte som et sjovt indslag i de bagte rodfrugter, revet i råkosten eller som her – til bede carpaccioen.

Hvis du ikke er en fan af rygeost, så er jeg helt sikker på at de fleste andre slags frisk ost også vil klæde retten meget fint.

Gylden bede carpaccio

Ingredienser

  • 2 mellemstore gule beder
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 50 g rygeost
  • Hakkede valnødder
  • Salt og peber
  • Purløg
  • Evt. lidt skovsyre

Sådan gør du

  • Skræl og kog bederne i 10-15 minutter (30 minutter hvis du vil have dem helt møre, men jeg foretrækker at de har lidt bid). Læg dem i koldt vand i ca 10 minutter.
  • Bland olivenolie, citronsaft, honning og æblecidereddike og smag til med salt og peber.
  • Riv bederne i fine skiver på et mandolinjern. Anret i en cirkel på tallerkenen og stænk med dressing. Læg rygeosten lidt i cirklen og drys med purløg og valnødder.
  • Nyd jeres forret med et godt glas vin 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk