Muffins med æble og kanel

57

Æble og kanel er to ingredienser, der simpelthen bare elsker at lege med hinanden og få ting skriger dansk efterårshygge som søde sager med æbler. Så på sådan en grå og trist dag var det den oplagte ting at bage og fylde huset med den dejlige duft af hjemmebag 🙂

Opskriften rækker til ca 15-16 store muffins (1 dl forme).

Ingredienser

150 g smør
150 g rørsukker
3 store æg
150 g hvedemel
½ tsk vaniljesukker
½/4 tsk kardemomme
2-3 tsk kanel
1½ tsk bagepulver
2 dl tykmælk eller creme fraiche
2 store søde æbler

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader.
Skær æblerne i mindre stykker og sæt dem til side.
Pisk smør og sukker luftigt og pisk æggene i ét ad gangen. Rør kanel, vaniljesukker, kardemomme og bage pulver i. Rør mel i. Slut af med at røre tykmælk i. Dæk bunden af muffinformene med dej og tryk æblestykker ned i – ca. 3 stykker pr. muffin alt afhængig af hvor små stykker du har skåret. Dæk med lidt mere dej. Dejen skal fylde ca. 3/4 af muffinformen. Hvis du har æblestykker til overs så put dem oven på muffinerne.
Bag dem i 25 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk