Hvis du er bekendt med det indiske køkken, så ved du at de kan være glade for deres krydderier og er ikke bange for at bruge dem! Raita er en kølende dip, der kan serveres til mange retter og jeg må indrømme at et indisk bord uden raita bare føles forkert.
Raita er yoghurt blandet med krydderier og friske hakkede grøntsager og frugter. Der findes et væld af variationer, men her får I min personlige favorit kombination.
Jeg bruger spidskommen, stødt koriander, peber, agurk og tomater. Hvis jeg har en rest kartoffel, kan jeg også sagtens finde på at finthakken den og komme stykkerne i.
Raita
Indisk yoghurt dip – perfekt til de lidt mere fyrrige indiske retter
Ingredienser
- 2 dl alm. yoghurt
- ½ tsk stødt koriander
- ½ tsk spidskommen
- 1/4 agurk
- 4-5 cherrytomater
- friskkværnet peber efter smag
Sådan gør du
- Hak agurk og tomater fint.
- Bland alle ingredienserne og smag til.
Noter
Hvis du har en rest kogt kartoffel eller et par kikærter til overs fra en anden opskrift, kan du også sagtens komme dem i din raita.