Madbrød med cherrytomater og hvidløg

16

Det her lækre madbrød er super simpelt at lave og er et herligt sidestykke til supper, gryderetter, ost og pølse og bare generelle til at spise med et godt stykke pålæg.
Du kan toppe brødet med mere eller mindre hvad end du har lyst til. Jeg har i denne omgang brugt cherrytomater og hvidløg, men ellers så kan jeg også foreslå løg skåret i både, oliven, havsalt, rosmarin, timian eller parmesan.

Ingredienser

[checklist]

  • 25 g gær
  • 3-3½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 400 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie til pensling
  • Topping fx 8 cherrytomater og 5 små fed hvidløg

[/checklist]

Fremgangsmåde

Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt salt, sukker og olivenolie. Tilsæt mel og ælt. Det bliver en meget flydende dej, men det skal den også være!
Sæt til hævning i en time.
Tænd for ovnen på 235 grader varmluft.
Find et ovnfast fad på ca 15×25 cm og bedæk det med bagepapir. Hæld dejen i fadet og fordel det nogenlunde jævnt. Det behøver ikke være helt perfekt 😉
Pensel med olivenolie og tryk tomaterne og hvidløgene godt ned i dejen. Stil til efterhævning i 15 minutter.
Bag i 25-30 minutter. Lad svale lidt i formen før du vipper brødet op og lader det køle af på en rist. Spis det meget gerne lunt og friskt og lækkert 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk