Hasselback kartofler er ude tvivl en af mine yndlingsmåder at tilberede kartofler på. Ja, jeg er fan af 80’er kartoflen og jeg er stolt af det. Heldigvis er jeg langt fra den eneste, der elsker de her old school tofler, så de har gået lidt af et comeback de sidste par år.
De er altid lækre til en god bøf eller steg som de er, men man kan altid eksperimentere lidt og tilsætte ekstra krydderier til smørret. Prøv fx med hvidløg til en god lammesteg. Det er fantastisk!
Hasselback kartofler
Ingredienser
- ½ kg kartofler
- 30-40 gram smør
- flagesalt efter smag
- lidt paprika
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Udvælg kartofler, der er nogenlunde samme størrelse. Skral kartoflerne og skær tynde riller ca. 2/3 ned i kartoflerne.
- Smelt smørret og pensel kartoflerne med det.
- Bag i ovnen i en times tid.
- Tag dem med ud 3-4 gange undervejs og pensel med mere smør. Drys med saltflager og lidt paprika før servering.