Hasselback kartofler

1.4K

Hasselback kartofler er ude tvivl en af mine yndlingsmåder at tilberede kartofler på. Ja, jeg er fan af 80’er kartoflen og jeg er stolt af det. Heldigvis er jeg langt fra den eneste, der elsker de her old school tofler, så de har gået lidt af et comeback de sidste par år.

De er altid lækre til en god bøf eller steg som de er, men man kan altid eksperimentere lidt og tilsætte ekstra krydderier til smørret. Prøv fx med hvidløg til en god lammesteg. Det er fantastisk!

Hasselback kartofler

Antal 2 personer
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 20 min

Ingredienser

  • ½ kg kartofler
  • 30-40 gram smør
  • flagesalt efter smag
  • lidt paprika

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
  • Udvælg kartofler, der er nogenlunde samme størrelse. Skral kartoflerne og skær tynde riller ca. 2/3 ned i kartoflerne.
  • Smelt smørret og pensel kartoflerne med det.
  • Bag i ovnen i en times tid.
  • Tag dem med ud 3-4 gange undervejs og pensel med mere smør. Drys med saltflager og lidt paprika før servering.
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Tilbehør til bøf

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk