Patatas Bravas med chorizo

449

Patatas Bravas (krydrede kartofler) er en lækker lille tapasret. Det er essentielt bare ovnstegte kartofler serveret med en paprikasauce eller aioli. I denne udgave serverer jeg dem med begge og jeg har tilsat chorizopølse til paprikasaucen for et lille ektra kick. En stor tallerken på terrassen med et koldt glas vin er helt perfekt til sommerhyggen.

Kartoflerne skal ikke skrældes, så lige nu hvor vi mæsker os i nye kartofler er retten helt perfekt at lave.

Aiolien har jeg lavet med et stort bagt hvidløg, så man får al den skønne hvidløgssmag uden at det bliver for skarpt. Nej, teknisk set er det ikke en aioli, da man skal lave en aioli fra bunden, men altså – Jeg havde et stort glas mayo i køleskabet og så var det den lettere løsning 😉

Patatas Bravas med chorizo

En luksus udgave af den klassiske tapas ret med chorizo og masser af smag.
Antal 4 personer
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 helt knold hvidløg til aioli
  • 2 fed hvidløg til tomatsauce
  • 1 alm. chili
  • 100 g chorizo gerne fersk, hvis du kan finde det
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk sød paprika
  • 400 g possata / purerede tomater
  • 150 ml kyllingefond
  • 1 dl mayonnaise
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Pak hvidløgsknolden ind i søvlpapir.
  • Vask og skær kartofler i små mundrette stykker.
  • Vend kartofler i olivenolie og bag dem på bagepapir i ca 45 min sammen med hvidløget. Vend en gang eller to, så kartoflerne bliver dejligt sprøde over det hele.
  • Hak chili, hvidløgsfedene og 2 af forårsløgene fint.
  • Hak det sidste forårsløg til at drysse ud over din færdige ret og sæt til side.
  • Hak din chorizopølse i mindre stykker (hvis du har en fersk pølse, så befri den fra skindet) og kom den på en varm pande.
  • Når fedtet fra pølsen begynder at smelte, tilsætter du grøntsagerne og lader det hele lige sautere i et par minutter.
  • Tilsæt possata og kyllingefond og lad retten saucen tykne lidt. Tilsæt paprika og smag til med salt og peber.
  • Bland det bagte hvidløg med mayonnaisen og smag til med salt og peber.
  • Drys dine færdige kartofler med salt og anret dem med tomatsauce og aioli og drus med forårsløg og server.
Ret: Grøntsager, Hovedret, Snack, Tilbehør
Køkken: Middelhavet, Spansk
Keyword: Sommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk