Flanksteaks med gurkemejefritter og aioli

1.4K

Nu tænker du sikkert …. Hvad for nogle fritter? Det var også lidt min tanke, da jeg faldt over opskriften på dem, så selvfølgelig måtte jeg straks prøve dem! Det vidste sig at være en rigtig god ide, for de smager super godt! Jeg var heldig nok til at finde en hvidløgsmarineret flanksteak, som bare spiller super godt med fritterne.

Flanksteaks med gurkemejefritter og aioli (og en grøn salat).
Flanksteaks med gurkemejefritter og aioli (og en grøn salat).

Ingredienser

300 g flanksteak

Gurkemejefritter
2 bagekartofler
2 tsk gurkemeje
½ tsk chilipulver
1 nip spidskommen
1 nip oregano
1 spsk hvedemel
Salt og peber

Aioli
2 past. æggeblommer (stuetemp.)
1/2 tsk sennep
1/2 tsk hvidvinseddike
1 dl olie, der ikke smager af for meget (fx rapsolie – også stuetemp.)
1-2 fed hvidløg
Salt og peber

Grøn salat
75 g salatmix
60 g radiser
½ agurk
1 forårsløg
Brøndkarse
1 spsk æbleeddike
1 tsk honning
1 tsk olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225 grader.

Pisk æggeblommer med sennep, eddike, presset hvidløgsfed, salt og peber. Tilsæt olien lidt ad gangen og pisk indtil olien er optaget og den ønskede konsistens opnås. Synes du konsistensen pludselig bliver for tyk, kan du blande lidt vand eller eddike i.

Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker. Bland gurkemeje, chilipulver, spidskommen, oregano og mel i en frostpose og hæld kartoffelstykkerne i. Ryst posen godt så krydderiblandingen fordeles godt om kartoflerne. Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i den varme ovn ca. 25 minutter. Nej, der skal ikke olie på fritterne. Jeg ved godt at det virker sært, men prøv!

Gurkemejefritterne før de kommer i ovnen
Gurkemejefritterne før de kommer i ovnen

Skyl salaten og dryp den godt af (evt. i et viskestykke). Skyl radiser og agurk og skær dem i tynde skiver. Skær forårsløg i tynde ringe. Grill/steg flanksteaken 1 minut på hver side ved direkte/høj varme, skru ned til middel varme/grill den videre på indirekte varme 6-7 minutter på hver side. Når saften stiger igennem kødet er den klar til at blive vendt eller taget af (når det er sidste side der steges/grilles).

Bland salat, radiser, agurk og forårsløg i en skål. Klip brøndkarsen i mindre stykker og bland med. Rør eddike, olie og honning med lidt salt og peber og hæld over salaten. Skær flanksteaken på den smalle led i ca 1 cm tykke skiver og server den med kartofler, salat og aioli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk