Pasta med svampe- og portvinssauce

510

Jeg ved ikke med jer, men nogle gange (okay rimeligt ofte) så har jeg bare lyst til en stor tallerken pasta.

Jeg sidder i familiens sommerhus, der er lidt langt til købmanden og så må man jo se på hvad man har. Portvin (jeg har planer om at nusse lidt om min opskrift på portvinssauce til kød), masser af fløde, et godt stykke parmesan og nogle champignoner, der snart skal til at bruges. Man går sjældent galt med svampe og fløde til pasta og portvin er jo altid dejligt, så hvorfor ikke lege lidt?

Resultatet blev rigtig godt. Jeg brugte også en lille smule balsamico til at give lidt modspil, men jeg tror godt at man kan udlade det, hvis man vil have et mere “rent” smagsindtryk. Min elskede svampefond kom også på banen for at give opskriften et boost, siden jeg kun have champignoner at arbejde med. Jeg tror ikke at den er nødvendig, hvis man har et bredere udvalg af svampe at arbejde med. Et par Karl Johan’er i en sauce gør underværker 🙂

Oscar’s svampefond kan til tider købes i Netto, som en spotvare og jeg kan på det varmeste anbefale at tage en flaske med hjem. Jeg har den store flaske, købt i INCO, stående i mit køleskab og den svarer til ca 34 L fond. Så jeg tror at jeg har nok 😉

Jeg er så heldig at min tantes familie er lige så pjattede med pasta som jeg er, og hendes bror har fået lavet en aftale om at importere virkelig kvali pasta fra Italien til prisen vi betaler for normal OK pasta og hun har givet mig et par pakker til at lege med. Jeg har bedt pænt om at komme på bestillingslisten, men de bestiller først igen om 1½-2 år. Sådan er det når man bestiller 20 kg pasta pr person ad gangen 😉 Nå ja, all good things comes to those who wait – og mon ikke jeg kan lokke en pakke eller to mere ud af dem, hvis jeg spørger meget, meget sødt 🙂

Ingredienser

2 skalotteløg
2 fed hvidløg
250 g svampe
1½-2 spsk balsamicoeddike
1½ dl portvin (jeg brugte en Tawny og husk, jo bedre portvin, jo bedre sauce)
1½-2 dl fløde
Lidt smør til stegning
evt. lidt svampefond eller grøntsagsfond
Salt og peber
Parmesanost
Pasta til 2

Fremgangsmåde

Rens svampe og skær dem i mundrette stykker. Hak løg og hvidløg fint.

Varm smør i en gryde og steg svampe til de bliver bløde og væsker. Tilsæt løg og hvidløg og sauter til løgene er blanke. Tilsæt balsamico. Kog ind til der næsten ikke er mere væske.
Tilsæt portvin og kog ind til det halve. Tilsæt fløde og kog lidt. Smag til med fond, salt og peber. Tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen bliver for tyk.

Kog pasta som anvist.

Tilsæt pasta til saucen og vend godt. Anret og riv godt med parmesan over og nyd, nyd, nyd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk