Luksus hotdogs

4.9K

Som de fleste andre danskere, så elsker jeg en god hotdog og i dag vil jeg dele mine tips og tricks til at tage dine hjemmelavede hotdogs til nye højder – og det er slet ikke særlig svært 🙂

Det gode pølsebrød

Hjemmebagt pølsebrød er bare så lækkert og hvis du kun skal have én ting fra bunden, så er det brødene. De er store, luftige og saftige og bare super fantastiske.

Jeg fik for nylig en kasse mel og kerner fra Nordsjællands Fællesmølleri til at lege lidt med og måske skrive noget om. Deres korn er stenmalet, således at der bedst muligt bevares vitaminer, mineraler og protein i melet. Det resulterer i mel med god næringsværdi og masser af smag.

Det er måske lidt frækt at bruge rigtig godt mel i noget så “banalt” som pølsebrød, men hvorfor egentlig ikke? Du er jo i gang med at lave luksus hotdogs 😉 Mine øjne falder på det fine fuldkorns ølandshvedemel fra Tolykkegaard, men jeg tror at smagen vil blive for intens med ren fuldkorn, så det bliver en 40/60-ish blanding med alm. god kvalitet hvedemel.

Du kan forøvrigt også bruge denne dej til at bage burgerboller med, hvis du skal bage begge dele og kun overskuer at lave en dej. Bagetid og mængde af dej til et brød er det samme som til pølsebrødene.

*Update: Jeg har senere også bagt pølsebrødene, hvor jeg har erstattet ølandshveden med manitoba. Det bliver også vildt lækkert, men du skal bruge lidt mere mel, da manitobaen ikke sluger helt så meget væske til sig som ølandshveden.

Husk at du sagtens kan lave en ordentlig portion. De fryser rigtig pænt. Sæt du dem på køkkenbordet i 1-2 timer for at tø dem op og lun dem i ovnen eller på grillen.

Tilbehøret

Ketchup og sennep laver jeg ikke selv, men køber god kvalitet. Syltede agurker, syltede rødløg, hjemmelavede ristede løg og hjemmelavet remo laver jeg ofte selv.

Der er nogle, der mener at hjemmelavede syltede agurker og rødløg, skal stå i mindst et døgn for at blive gode og det hjælper bestemt, men jeg kan nu også gode lide begge dele, selvom de kun har stået et par timer. De bider lidt mere, men smagen er god.

Hjemmelavet remoulade fra bunden er skønt! Men du kan sagtens tage en lille genvej med Piccalilly (kan købes i bl.a. Superbrugsen), lidt mayo og gurkemaje og det smager stadig vildt meget bedre end det på tube.

Hjemmelavede ristede løg er dødlet, men det kan tage lidt tid, så lav dem, mens du laver andre ting i køkkenet alligevel. Det er bare fintskårne løg (evt. vendt i lidt mel og banket af i et dørslag), stegt i masser af olie og tørret på køkkenrulle.

Skal der mere grønt ved siden af, så er en coleslaw eller kartoffelsalat altid dejlig.

Den gode pølse

Du har gjort alt det arbejde med pølsebrød og tilbehør, så und du dig selv og resten af selskabet nogle gode pølser. Det behøver ikke være de fineste og dyreste fra slagteren, men vælg fra den dyrere ende af køledisken med et højt kødindhold.

Pølsebrød

Antal 12 stk
Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 250 g ølandshvedemel kan erstattes med andre melsorter, men vær opmærksom på at du måske skal skrue lidt på mængden
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg til at pensle med
  • Godt med sesamfrø

Sådan gør du

  • Rør gær ud i en skål med lunkent vand og tilsæt mælk, olie og æg. Tilsæt ølandshvede, salt, kardemomme og sukker . Rør nu hvedemel i og ælt til sidst til dejen er lækker smidig.
  • Lad dejen hæve i en skål i 30 minutter.
  • Del dejen i 12. Kom lidt olie på bordpladen og dine hænder. Sådan kan du forme brødene uden at bruge ekstra mel og sørge for at de ikke bliver for tørre. Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, pensel med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.

Noter

Husk at du sagtens kan lave en ordentlig portion. De fryser rigtig pænt. Du skal tø dem op, sætter du dem bare på køkkenbordet i 1-2 timer og så luner dem i ovnen eller på grillen.
Du kan forøvrigt også bruge denne dej til at bage burgerboller med, hvis du skal bage begge dele og kun overskuer at lave en dej. Bagetid og mængde af dej til et brød er det samme som til pølsebrødene.
Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Keyword: Burgerboller, Hotdog, Hotdogbrød, Pøsebrød

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk