Cheesecake med abrikos

21

Jeg faldt over en spændende opskrift på en ferskencheesecake med den flotteste topping af skriver af fersken i en proseccogele og blev inspireret til denne abrikosudgave, da abrikoser er i sæson lige nu og derfor kan fåes friske i supermarkederne og hos grønthandlerne. Og jeg kan rigtig godt lide abrikoser 😉

Jeg havde ingen prosecco, så jeg brugte en let rosevin, hvilket også fungerede glimrende, men prøv endelig med processo, hvis du har lyst til det 🙂

Jeg vil også mene at denne opskrift vil fungere glimrende med fersken, mango, jordbær eller hvad du nu har fantasi til at prøve 🙂

Kagen er lavet i en 20 cm springform.

Ingredienser

Bund
125 g digestive kiks
75 g smør
1 spsk sukker

Ostecreme
400 g creme cheese
100 g flormelis
4-5 blad husblas
Skallen af en ½ citron
Saften fra ½ citron (2-3 spsk)
1 vaniljestang
2 dl fløde (pisket til skum)
2-3 modne abrikoser

Topping
5-6 modne abrikoser
½ dl varmt vand
1 dl rosevin eller prosecco
75 g sukker
4 blad husblas
Lidt abrikossirup (kan udlades, hvis du ikke har det)

Fremgangsmåde

Bund
Knus kiksene fint i en foodprocessor eller i en pose med en kagerulle. Bland med sukker og smeltet smør. Bekæld bunden af formen med bagepapir, fordel massen jævnt og pres den godt. Kom den i fryseren, mens du rør ostecremen.

Ostecreme
Mos abrikoserne i en minihakker eller med en stavblender. Si mosen, så du får de faste ting, såsom rester af skind, siet fra. Udblød husblas i koldt vand og riv og pres citronen.Varm citronsaften godt op og opløs husblassen i. Rør flødeosten blød med flormelis, citronskal og vanilje. Rør citronsaften i. Pisk fløde til flødeskum i en anden skål. Vend i ostecremen. Tag kageformen ud af fryseren og kom ½ af ostecremen i. Sæt formen tilbage i frysten i 10 min. Bland den sidste halvdel af cremen med abrikosmosen. Kom abrikoscremen i kageformen og kom tilbage i fryseren i 10 min mere.

Topping
Udblød husblassen i koldt vand. Skær abrikoserne i tynde skiver. Opløs sukret i varmt vand. Tilsæt husblassen og opløs den. Tilsæt rosevin og lidt abrikossirup. Fordel abrikosskiverne i cirkler, startende udfra og arbejd dig ind. Hæld rosevinsgeleen udover. Sæt i køleskabet i mindst 4 timer og gerne natten over.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk