Cheesecake med abrikos

246

Jeg faldt over en spændende opskrift på en ferskencheesecake med den flotteste topping af skriver af fersken i en proseccogele og blev inspireret til denne abrikosudgave, da abrikoser er i sæson lige nu og derfor kan fåes friske i supermarkederne og hos grønthandlerne. Og jeg kan rigtig godt lide abrikoser 😉

Jeg havde ingen prosecco, så jeg brugte en let rosevin, hvilket også fungerede glimrende, men prøv endelig med processo 🙂

Nu lavede jeg kagen med abrikoser, men den kan også laves med fersken, mango, jordbær, ananas eller hvad end af frugter og bær man nu har fantasi til at prøve 🙂

Abrikos cheesecake

Skøn sommercheesecake med friske abrikoser

Udstyr

  • 20 cm springform

Ingredienser

Bund

  • 125 g digestive kiks
  • 75 g smør
  • 1 spsk sukker

Ostecreme

  • 400 g creme cheese
  • 100 g flormelis
  • 4-5 blad husblas
  • Skallen af en ½ citron
  • Saften fra ½ citron 2-3 spsk
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl fløde pisket til skum
  • 2-3 modne abrikoser

Topping

  • 5-6 modne abrikoser
  • ½ dl varmt vand
  • 1 dl rosevin eller prosecco
  • 75 g sukker
  • 4 blad husblas
  • Lidt abrikossirup kan udlades, hvis du ikke har det

Sådan gør du

Bund

  • Knus kiksene fint i en foodprocessor eller i en pose med en kagerulle og bland med sukker og smeltet smør.
  • Bekæld bunden af formen med bagepapir, fordel massen jævnt og pres den godt. Kom den i fryseren, mens du rør ostecremen.

Ostecreme

  • Mos abrikoserne i en minihakker eller med en stavblender. Si mosen, så du får de faste ting, såsom rester af skind, siet fra.
  • Udblød husblas i koldt vand og riv og pres citronen. Varm citronsaften godt op og opløs husblassen i.
  • Rør flødeosten blød med flormelis, citronskal og vanilje. Rør citronsaften i. Pisk fløde til flødeskum i en anden skål. Vend i ostecremen.
  • Tag kageformen ud af fryseren og kom ½ af ostecremen i. Sæt formen tilbage i frysten i 10 min.
  • Bland den sidste halvdel af cremen med abrikosmosen. Kom abrikoscremen i kageformen og kom tilbage i fryseren i 10 min mere.

Topping

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Skær abrikoserne i tynde skiver.
  • Opløs sukret i varmt vand. Tilsæt husblassen og opløs den. Tilsæt rosevin og lidt abrikossirup.
  • Fordel abrikosskiverne i cirkler, startende udfra og arbejd dig ind. Hæld rosevinsgeleen udover.
  • Sæt i køleskabet i mindst 4 timer og gerne natten over.
  • Kør en kniv rundt i kanten af kagen, så du er sikker på at den vil slippe formen, når du skal servere den.

Noter

Cheesecaken kan også laves med fx. ferskener eller jordbær. 
Ret: Dessert
Køkken: American
Keyword: Abrikos, Cheesecake, Sommer

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk