Menu

Cheesecake med abrikos

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg faldt over en spændende opskrift på en ferskencheesecake med den flotteste topping af skriver af fersken i en proseccogele og blev inspireret til denne abrikosudgave, da abrikoser er i sæson lige nu og derfor kan fåes friske i supermarkederne og hos grønthandlerne. Og jeg kan rigtig godt lide abrikoser 😉

Jeg havde ingen prosecco, så jeg brugte en let rosevin, hvilket også fungerede glimrende, men prøv endelig med processo, hvis du har lyst til det 🙂

Jeg vil også mene at denne opskrift vil fungere glimrende med fersken, mango, jordbær eller hvad du nu har fantasi til at prøve 🙂

Kagen er lavet i en 20 cm springform.

Ingredienser

Bund
125 g digestive kiks
75 g smør
1 spsk sukker

Ostecreme
400 g creme cheese
100 g flormelis
4-5 blad husblas
Skallen af en ½ citron
Saften fra ½ citron (2-3 spsk)
1 vaniljestang
2 dl fløde (pisket til skum)
2-3 modne abrikoser

Topping
5-6 modne abrikoser
½ dl varmt vand
1 dl rosevin eller prosecco
75 g sukker
4 blad husblas
Lidt abrikossirup (kan udlades, hvis du ikke har det)

Fremgangsmåde

Bund
Knus kiksene fint i en foodprocessor eller i en pose med en kagerulle. Bland med sukker og smeltet smør. Bekæld bunden af formen med bagepapir, fordel massen jævnt og pres den godt. Kom den i fryseren, mens du rør ostecremen.

Ostecreme
Mos abrikoserne i en minihakker eller med en stavblender. Si mosen, så du får de faste ting, såsom rester af skind, siet fra. Udblød husblas i koldt vand og riv og pres citronen.Varm citronsaften godt op og opløs husblassen i. Rør flødeosten blød med flormelis, citronskal og vanilje. Rør citronsaften i. Pisk fløde til flødeskum i en anden skål. Vend i ostecremen. Tag kageformen ud af fryseren og kom ½ af ostecremen i. Sæt formen tilbage i frysten i 10 min. Bland den sidste halvdel af cremen med abrikosmosen. Kom abrikoscremen i kageformen og kom tilbage i fryseren i 10 min mere.

Topping
Udblød husblassen i koldt vand. Skær abrikoserne i tynde skiver. Opløs sukret i varmt vand. Tilsæt husblassen og opløs den. Tilsæt rosevin og lidt abrikossirup. Fordel abrikosskiverne i cirkler, startende udfra og arbejd dig ind. Hæld rosevinsgeleen udover. Sæt i køleskabet i mindst 4 timer og gerne natten over.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No-bake mini lime cheesecake med hindbærgelé

No-bake cheesecakes er fantastiske! De er friste og lette og rimeligt lette at skalere op og ned. Nogle gange vil man bare have en lille dessert til sig selv eller til at dele med en …

Hjemmelavet iste

Jeg ELSKER et glas koldt læskende iste, men jeg har har aldrig rigtig fået ramt den der heeelt perfekte smag når jeg har prøver at lave den selv. Jeg har prøvet alle mulige forskellige metoder …

Cheesecake med Irish cream og hindbær

Hvis jeg skal pege på den kage jeg er blevet bedt om at lave flest gange, så må det nok være denne cheesecake. Den er et solidt hit hos de allerfleste og din familie, venner …

Abrikosmarmelade

Jeg har ikke gjort det så meget i hjemmelavet marmelade, men da jeg stod med en pose med lidt overmodne abrikoser, så tænkte jeg at det vel bare på tide at jeg prøvede 😉 Jeg …

Passionsfrugt cheesecake med lime-passionsfrugtmousse og passionsfrugtgelé

En cheese/mousse kage med 3 lag af passionsfrugt? Ja, det er hvad der sker når jeg ikke kan beslutte mig for hvilken slags kage jeg vil have på min fødselsdag, udover altså at den skulle …