Kyllingefilet i rødvinssauce med champignoner og forårsløg

9

Jeg elsker klassisk Coq au vin, men der skal også være plads til andre opskrifter med kylling og rødvinssauce 😉 Denne ret er meget mere simpel og tager væsentligt kortere tid, men er bestemt også et bekendtskab værd. Den er fyldt med den gode smag af rødvin, saftige markchampignoner og lækre forårsløg. Jeg har i dag valgt at servere den med sous vide gulerødder og gule beder og dampet broccolini, men hånden på hjertet, så er klassiske kogte kartofler også helt fantastiske til retten!

Ingredienser

500 g kyllingebrystfilet
En klat smør til at brune i.

Sauce:
200 g markchampignoner
2 fed hvidløg
4 forårsløg
3 dl rødvin
1 dl bouillon (svampe, grøntsag eller kylling)
1 spsk saucejævner
2-3 tsk sukker
Salt og peber
Evt. persille til drys

Forslag til tilbehør:
Kartofler
Andre rodfrugter
Broccoli/Broccolini

Fremgangsmåde

Rens markchampignoner og halver dem. Rens forårsløgene og skær dem i skiver på ca 3 cm. Hak hvidløg fint.
Dup fileterne tørre og brun hurtigt kyllingen hurtigt i en gryde. Tag kyllingen op af gryden, tilsæt en klar smør mere og sauter svampe, forårsløg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt rødvin og lad det lige koge et par minutter. Tilsæt sukker, bouillon og jævner. Skru med for varmen, komfileterne tilbage i gryden og lad det hygge sig i 10-15 min indtil kyllingen er mør. Fisk filterne op af gryden. Hvis saucen ikke er tyknet nok endnu, så skru op for varmen og lad sauce koge i et par minutter. Så burde den være der. Smag til med salt og peber, drys med persille og server med dit valgte tilbehør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk